Hra farieb

Keď príde na zmenu nášho šatníka  pri prechode z leta na jeseň, snažíme sa pomaly prejsť z pastelových farieb do viac tlmených a zemitých tónov.

Tento rok sa ale „vyfarbuje“ trošku iným smerom a ako nás na to pripravili prehliadky módnych velikánov ako Valentino, Hermés, Givenchy či Max Mara, dominovať budú žiarivé odtiene oranžovej, žltej, malinovej a kobaltovo-modrej. Tešiť sa tiež opäť môžeme na obľúbený color blocking.

Čo je „colorblocking“?

Colorblocking je metóda nosenia dvoch alebo viacerých farieb, zvyčajne v odvážnych a  jasných odtieňoch v rámci outfitu. Výsledkom je jednoduchý ale veľmi šikovný a štýlový vzhľad. Jeden z kúskov môže mať odvážnu, geometrickú potlač pripomínajúcu farebne blokovaný vzor, ​​alebo môže  byť celý vzhľad vyskladaný z kúskov v rôznych farbách.

Ktoré farby kombinovať?

Ak chcete skutočne dosiahnuť úspech pri colorblockingu, kombinujte farby, ktoré sa  nachádzajú oproti sebe na farebnom koliesku. Menej odvážny sa môžu pustiť do kombinovania podobných farieb len v inom odtieni.

Kde sa inšpirovať?

Keď premýšľate o farebnom blokovaní, určite sa vám v mysli vynorí umenie Pop Art, Andy Warhol a jeho múza – Edie Sedgwick. Alebo sa prenesiete do obdobia 60‘ a 70‘ rokov kedy začala mladá generácia experimentovať s farebnými kombináciami a strihmi. Tak či onak, pri módnej metóde colorblocking sa každý môže odviazať a zvoliť si svoje obľúbené farby do originálnych kombinácií. Aktuálne prichádzajú inšpirácie z módnych prehliadok kde dominujú kombinácie v odtieňoch  oranžovej a ružovej, modrej a zelenej či červenej a fialovej.

Alternatíva

Ak pracujete na kreatívnom poli alebo v neformálnej kancelárii, je určite oveľa jednoduchšie experimentovať s rôznymi farebnými kombináciami. Čo robiť v prípade  keď vám vaše zamestnanie nedovoľuje prílišnú voľnosť v rámci obliekania?

Skúste colorblocking na doplnkoch!

Kabelky, topánky, šatky, šperky a ďalšie colorblock doplnky sú momentálne veľkým hitom na módnom trhu. Nie je dôvod aby ste len z diaľky obdivovali a nezúčastnili sa tohoto čoraz viac obľúbného módneho trendu.