Bolia kríže? Okoreňte si ich.

Chili papričky, čierne korenie či levanduľa. Uplatnia sa nielen v gastronómii ale aj v receptoch na boľavé kríže. Pálivé čili z nich pomôže najlepšie zmierniť bolesť pri nepríjemnom seknutí. Čierne korenie zahreje, levanduľa uvoľní.

Nechránený chrbát pred chladom, pobyt v prievane či prudký pohyb má často za následok nepríjemné seknutie v krížoch. Osvedčeným receptom na stuhnuté svalstvo je suché teplo. Prvý nápor bolesti preto pomôžu okrem analgetík zmierniť aj hrejivé náplasti.

Možno budete prekvapení, že hrejivé náplasti vďačia za svoje teplo ingredienciám, ktoré poznáme skôr z kuchyne. Náplasti Cosmos obsahujú kapsaicín, látku, Je to látka, ktorú obsahujú chili papričky a pocit pálenia nevyvoláva len na jazyku. Na pokožke dokáže stimulovať teplotu nad 37°C. Vytvorené teplo prináša postihnutému miestu uvoľnenie a rýchlu úľavu. Podľa množstva obsiahnutej látky sa môže na postihnutú oblasť chrbtice aplikovať silnejšia alebo miernejšia náplasť, teda napríklad Cosmos Hrejivá náplasť s kapsaicínom Klasická alebo Cosmos Hrejivá náplasť s kapsaicínom Jemná. Majú rôznu úroveň hrejivosti a tiež iný priebeh pôsobenia v čase. Tým, ktorí chcú len mierne prehriatie je určená  Cosmos Relaxačná a hrejivá náplasť. Jej hrejivý efekt prináša extrakt z čierneho korenia a na uvoľnenie je kombinovaná vôňou levandule.

Takéto náplasti môžete mať na pokožke až 8 hodín, a možno si ich strihať na požadovaný rozmer. Na jedno miesto možno nalepiť až tri náplasti denne v priebehu jedného týždňa. Ďalšiu aplikáciu na rovnaké miesto sa odporúča opakovať až po 7 až 14-dennej prestávke. Náplasti Cosmos dobre držia a vďaka hypoalergénnemu lepidlu sú šetrné k pokožke.