Axis predstavuje sieťový IP radar na precíznu detekciu pohybu

Spoločnosť Axis rozširuje rozsiahle portfólio svojich produktov o sieťovú radarovú technológiu. Táto technológia plošnej detekcie pohybu ignoruje mnoho bežných spúšťačov, ktoré spôsobujú falošné poplachy, a bola navrhnutá tak, aby jej inštalácia bola jednoduchá, rovnako ako aj integrácia do existujúcich systémov.

Spoločnosť Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, predstavuje svoj nový IP radarový detektor AXIS D2050-VE (Network Radar Detector). Radarová technológia sa používa na presnú a spoľahlivú detekciu pohyblivých objektov pri rôznych svetelných a klimatických podmienkach. Je skvelým doplnkom pre kamery a ponúka pomoc pri sledovaní pohybujúceho sa objektu pomocou PTZ kamier (otáčanie, náklon a priblíženie záberu – pan/tilt/zoom). Radar navyše umožňuje pokryť širokú oblasť, zatiaľ čo termálne kamery sú vhodnejšie pre ochranu dlhých perimetrov. Vzhľadom k tomu, že tento produkt sme vyvinuli predovšetkým pre stredne veľké priemyslové inštalácie, je navrhnutý tak, aby ho bolo možné integrovať s kamerami a systémami pre správu videa (VMS – video management systems) spoločnosti Axis – ale taktiež do dohľadových systémov a VMS iných významných výrobcov.

Sieťový radarový detektor AXIS D2050-VE, ktorý je odolný proti vandalizmu a je vhodný na vonkajšie použitie, poskytuje v reálnom čase informácie o polohe, rýchlosti, uhle a veľkosti pohybujúceho sa objektu. Keďže má dlhší dosah než pasívne infračervené senzory, pokrýva veľmi širokú oblasť a minimalizuje počet falošných poplachov vyvolaných pavúkmi, malými zvermi, pohybujúcimi sa tieňmi, alebo odrazy svetla. Radarový detektor pohybu možno nastaviť tak, aby spúšťal záznam kamery, aktivoval exteriérový reproduktor alebo rozsvietil osvetlenie, ktoré môže odstrašiť votrelca a súčasne zlepšiť svetelné podmienky na snímanie kamerami, ktoré zistenú akciu potvrdia v obraze.

Sieťový radarový detektor spoločnosti Axis možno použiť ako samostatný produkt alebo ako súčasť dohľadového systému. Vďaka svojmu otvorenému rozhraniu je kompatibilný s kamerami Axis a možno ho ľahko integrovať do platformy Axis Camera Station a využiť v spojení so softvérom Axis Camera Management, rovnako ako s ďalšími systémami na správu videa, ktoré zaisťujú ľahkú správu a údržbu.

„Radar skvelo vypĺňa doposiaľ problematický priestor, pretože ponúka dobré pokrytie sledovanej oblasti, detekuje pohyb s vysokou presnosťou a znižuje možnosť aktivácie falošných poplachov,“ vysvetľuje Andres Vigren, globálny produktový riaditeľ spoločnosti Axis Communications. „Oproti jednoduchým detektorom pohybu radar AXIS D2050-VE dokáže sprostredkovať aj ďalšie informácie o detekovaných objektoch, ktoré ich umožňujú automaticky sledovať pomocou PTZ kamier Axis. Zákazníci teraz môžu jednoducho doplniť overenú radarovú technológiu do svojich existujúcich alebo nových dohľadových systémov, ktorými chránia svoje objekty a priestory.“

Prvý detektor spoločnosti Axis so sieťovou radarovou technológiou AXIS D2050-VE je cenovo dostupný a určený pre montáž na stenu predovšetkým v exteriéri. Má široký uhol detekčného pokrytia 120 stupňov a dosah 50 metrov. Je napájaný priamo cez sieť Power over Ethernet Plus (PoE+), čo uľahčuje inštaláciu, a pre náročné prostredie má ochranné krytie IP66, IK08 a NEMA 4X. Detektor možno prevádzkovať pri teplotách od -40°C do 60°C.

Sieťový radarový detektor AXIS D2050-VE bude k dispozícii v októbri 2017 prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.