Neuveríte, koľko fliaš v kufri previezla nová ŠKODA KAROQ

Na tohtoročnej Tour de France ŠKODA KAROQ prijala dôležitú úlohu nosiča vody. Nové kompaktné SUV v prvej etape pretekov slúžilo ako servisné vozidlo trom tímom, medzi nimi aj pretekárskej stajni LottoNL – Jumbo. Počas pretekov profesionálni cyklisti tohto holandského tímu spotrebujú týždenne približne 1 000 bidonov tekutín. Pre automobil ŠKODA KAROQ to bola vítaná výzva: Zmestí sa do jeho kufra takéto množstvo pollitrových cyklistických fliaš? ŠKODA KAROQ svojím enormne variabilným systémom zadných sedadiel zaslúžene vzbudzuje obdiv, keďže vďaka nemu maximálny objemom batožinového priestoru dosiahne až 1 810 litrov.

Aby mohlo 198 profesionálnych cyklistov na 3 540 km dlhej Tour de France podávať denne maximálne výkony, alfou a omegou je dostatočný prísun tekutín. Pretekári holandského tímu LottoNL – Jumbo počas pretekov vypijú 2 500 až 3 000 bidonov. Na týždeň tak tím potrebuje až 1 000 týchto fliaš. ŠKODA KAROQ túto týždennú dávku cyklo fliaš naložila bez problémov.

Batožinový priestor 4,38 m dlhého vozidla ŠKODA KAROQ už pri päťmiestnej konfigurácii interiéru pojme 521 litrov. Voliteľne dodávaný systém zadných sedadiel VarioFlex umožňuje ešte veľkorysejšiu variabilitu. Skladá sa z troch samostatných zadných sedadiel, ktoré možno jednotlivo posúvať alebo vybrať z vozidla. V prípade potreby tak možno získať viac miesta v interiéri alebo v batožinovom priestore. Ak sa napríklad obe vonkajšie zadné sedadlá posunú o 150 milimetrov dopredu, úložný priestor vzrastie na 588 litrov.

Systém ponúka ešte ďalšie varianty usporiadania priestoru pre cestujúcich alebo pre ich batožinu. Ak sa napríklad vyberie prostredné sedadlo, môžu byť bočné sedadlá posunuté doprostred, a ponúknu tak viac šírky pre ramená cestujúcich na zadných sedadlách. Všetky tri zadné operadlá majú navyše nastaviteľný sklon. Prostredné operadlo možno sklopiť úplne dole, čím vznikne lakťová opierka s dvoma držiakmi nápojov. Ak sa operadlá všetkých troch sedadiel sklopia, potom možno zadné sedadlá preklopiť dopredu. Sedadlá možno z vozidla aj celkom vybrať, a tak sa nové kompaktné SUV, vďaka maximálnemu objemu batožinového priestoru 1810 litrov, zmení na automobil s úctyhodnou prepravnou kapacitou.