Land s čiernym zlatom sa vyšplhá takmer všade

Goodyear vyvinul pneumatiky Eagle F1 Asymmetric SUV AT ako pre Jaguar F-PACE, vôbec prvé SUV značky s vynikajúcou dynamikou a mimoriadnym dizajnom, tak pre model Range Rover Velaro, ktorý kombinuje elegantnú jednoduchosť s najmodernejšou konštrukciou a technickou výbavou.

Všetky pneumatiky ponesú charakteristické označenie „J LR“ ako potvrdenie toho, že je Jaguar v rozmeroch 255/60R18 112W XL, 255/55R19 111W XL a 255/50R20 109W XL schválil pre svoje vozidlá. Inžinieri spoločnosti Goodyear pneumatiky vyvinuli s cieľom splniť všetky špecifické požiadavky výrobcu na nízku hodnotu valivého odporu, nízku hmotnosť a dobrú výkonnosť aj v terénnych podmienkach.

Pre nový Land Rover Discovery, rodinu vozidiel SUV s výnimočným dizajnom, najmodernejšou technickou výbavou a mimoriadne všestranným použitím, boli pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric SUV ako originálna výbava homologované v rozmeroch 255/60R19 113W XL AT, 255/55R20 110W XL AT a 275/45R21 110W XL.

„Návrh a konštrukcia originálnej výbavy pre nové kultové platformy Jaguar Land Rover opätovne potvrdzuje schopnosť značky Goodyear porozumieť nárokom výrobcov prémiových vozidiel a napĺňať ich,“ povedal Nick Harley, výkonný riaditeľ spoločnosti Goodyear pre originálnu výbavu osobných vozidiel v regióne Európa, Blízky východ a Afrika. „Dodávky výbavy pre Jaguar Land Rover sú náš dlhodobý úspech. Umožnilo ho vysoké nasadenie našich konštruktérov, vďaka ktorému sme pre napäto očakávané prémiové modely SUV ako Jaguar F-PACE, Range Rover Velaro a Land Rover Discovery dokázali vyvinúť na mieru strihané pneumatiky s vysokou účinnosťou, výkonnosťou a kvalitatívnej úrovni.“