Oddychujte kreatívne

Farby zohrávajú v našom živote veľmi dôležitú úlohu, pretože prirodzene ovplyvňujú naše pocity a náladu bez toho, aby sme si to uvedomovali. Každý z nás má svoje spektrum obľúbených farieb a ich kombinácií. Vďaka nim si vytvárame svoj vlastný farebný svet, v ktorom sa cítime najlepšie.

V poslednom období sa čoraz väčšej popularite teší relaxácia formou umenia. Psychológovia takúto formu relaxu odporúčajú, pretože je to úžasný spôsob, ktorý donúti mozog pracovať trošku inak, ako je zvyknutý počas hektického dňa. Na tvorivý oddych si nemusíte vyhradiť celý večer. Takúto formu relaxu môžete vyskúšať aj počas pracovného času. Skúste si miesto prokrastinácie niečo nakresliť, vyfarbiť, napísať. Bude stačiť chvíľka, aby si váš mozog oddýchol.

Vymaľovavánie už nie je len pre deti

V súčasnosti sú veľmi obľúbenou relaxačnou činnosťou antistresové omaľovánky, resp. omaľovánky pre dospelých. Trh ponúka omaľovánky od viacerých autorov s veľkým množstvom motívov, stačí si len vybrať. „Počas vyfarbovania sa aktivujú časti mozgu súvisiace s jemnou motorikou a zmyslovým vnímaním. Zároveň sa rozvíja tvorivosť, zameranie na konkrétnu činnosť, ktorá mozog zamestná a vytesní tak starosti, ktoré ho zaťažujú,“ vysvetľuje Petra Slouková, marketingová manažérka spoločnosti STABILO®.  Na vyfarbovanie sú vhodné akékoľvek farbičky, fixky či linery.

Vyskúšajte napríklad fixky Pen 68, ktoré sú dostupné v 47 odtieňoch. Klasický šesťhranný dizajn signalizuje už na prvý pohľad kvalitu STABILO. Táto prémiová fixka s vláknovým hrotom a intenzívnymi farbami je ideálna na silné čiary a veľké plochy.

Na drobnejšie detaily alebo jemné motívy odporúčame vyskúšať vyfarbovanie jemnými linermi STABILO point 88, ktoré sú vďaka svojmu šesťhrannému dizajnu s bielymi pruhmi nezameniteľné. Ich hrot je zasadený v kovovom púzdre a vydržia dlho bez vrchnáku, a nevysušia sa. V súčasnosti je STABILO point 88 k dispozícii v 47 farbách, z toho v šiestich neónových a 8 pastelových. Medzi linermi patrí k európskej jednotke a je ideálny pre školákov, študentov aj profesionálov. Sú vhodné na písanie, kreslenie, vyfarbovanie, tvorenie, rysovanie – jednoducho do práce, do školy aj na relax.

 Uchovajte si pocit zo zážitku

Okrem kreslenia alebo maľovania môžete kreativitu využiť aj pri písaní. Ak nemáte s písaním skúsenosti, začnite s denníkom. Pravidelné písanie vás naučí spracovať a efektívne vyjadriť komplexné nápady. „V súčasnosti sú rôzne spôsoby ako si písať denník, ale najefektívnejším sa stále javí písanie rukou na papier. Veľmi hravo pôsobí, pokiaľ sa do písania zakomponujú farby. Rôznym pocitom alebo zážitkom môžete priradiť konkrétnu farbu, ktorou ich budete zaznamenávať. Dôležité udalosti môžete farebne odlíšiť napríklad pomocou zvýrazňovačov,“ radí Petra Slouková.

Praktické balenie aj na cesty

Vďaka praktickému baleniu vo forme rollersetu alebo plastovému zebrui baleniu môžete mať svoj obľúbený STABILO point 88 v rôznych odtieňoch so sebou aj na cestách. Svoje zážitky a pocity si môžete zaznamenať kedykoľvek a kdekoľvek.