Nové Dunlop D213 GP Pro – pneumatiky pre víťazov

Dunlop uvádza na trh tretie pneumatiky v hyperšportovom segmente v priebehu posledných šiestich mesiacov. Úplne nové pneumatiky D213 GP Pro vyvinul pre skutočných „profi“ jazdcov ako nástupcu pneumatík D212 GP Pro, ktoré prispievali k víťazstvu v legendárnych pretekoch Isle of Man TT.

Po debutovom víťazstve pneumatík kľúčových rozmerov a zmesí na hlavných šampionátoch Dunlop celý rad predstaví v júli.

Nový rad D213 GP Pro je skonštruovaný špeciálne pre jazdcov, ktorí majú za sebou technické zázemie súťažného tímu, a ktorých motocykle sú nastavené kompletne pre pretekárske účely. Dunlop v ňom predstavuje aj celý rad najnovších technológií.

Nová, pokročilá konštrukcia predných pneumatík

Po úspešnom testovaní pri motocyklovom športe Dunlop zavádza na pneumatiky na predné koleso najnovšiu generáciu súvislého bezšvového pásu (Jointless Belt – JLB). Najnovší dezén súvislého bezšvového pásu sa skladá z troch vrstiev, ktoré preukázateľne zabraňujú deformácii pneumatiky pri pôsobení silných odstredivých síl a pri náklone do zákrut v plnej rýchlosti. K tejto novej konštrukcii súvislého bezšvového pásu sa Dunlop priklonil tiež s cieľom zabezpečiť mimoriadnu presnosť a stabilitu pri razantnom brzdení.

Najnovšia konštrukcia súvislého bezšvového pásu sa uplatňuje súbežne s novým tvarom predného profilu. Výsledkom kombinácie oboch technológií je väčšia styčná plocha pri náklone, jednoduchšie riadenie a vysoko citlivá reakcia pri zatáčaní.

Nová konštrukcia zadných pneumatík

Známa technológia súvislého bezšvového pásu značky Dunlop našla uplatnenie aj pri konštrukcii zadných pneumatík. Vďaka jednovrstvovému bezšvovému pásu z vysoko ťažného aramidu je kostra pevná, ale ľahká a ponúka mimoriadne predvídateľné správanie, dobrú spätnú väzbu a stabilnú výkonnosť.

Zadná alternatíva pre endurance 

Dunlop v rade D213 GP Pro záujemcom ponúkne na zadné koleso aj alternatívu pre endurance. Ako najúspešnejší výrobca pneumatík v celej histórii Majstrovstiev sveta endurance FIM Dunlop využil poznatky získané pri úspešnom angažmáne v týchto pretekoch, aby vyvinul a na zákazku ponúkol nové zadné pneumatiky špeciálne pre preteky pre endurance. Pneumatiky sú vybavené najnovšou technológiou Heat Control značky Dunlop, ktorá zvyšuje ich odolnosť voči roztrhnutiu. Heat Control Technology vychádza z dvoch vrstiev – pevnú a trvanlivú vonkajšiu zmes kombinuje s bázovou zmesou, ktorá zlepšuje hodnotu prevádzkovej teploty pri všetkých ročných obdobiach a v rôznych konfiguráciách trati.

Nový dezén v tvaru plutvy s optimalizovaným sklonom dezénových drážok

Charakteristický dezén behúňa Dunlop navrhol s cieľom optimalizovať zahrievaciu dobu a zabezpečiť maximálny styk s vozovkou za sucha.

Víťazný debut na pretekoch

V otváracom kole náročných majstrovstiev CIV National Trophy 600 Championship v talianskej Imole zaistil Stefano Casalotto (Yamaha) pre pneumatiky D213 GP Pro prvé víťazstvo hneď pri ich prvom víkende na šampionáte.

V úvodnom kole IDM Supersport na nemeckom Nürburgringu obsadil Kevin Wahre prvú priečku v oboch pretekoch na stroji Yamaha R6 a priniesol tak pneumatikám D213 GP Pro víťazný debut tiež na popredných nemeckých majstrovstvách.

Pneumatiky v júni čaká debut tiež na najnáročnejších cestných pretekoch vôbec – na Isle of Man TT. Ešte predtým si ich vyskúša a vyberie niekoľko popredných tímov.

Kompletné portfólio hyperšportov

V priebehu posledných šiestich mesiacov Dunlop uviedol na trh tri nové hyperšportové pneumatiky. Reagoval tak na pokračujúcu separáciu jednotlivých segmentov na trhu hyperšportových pneumatík.

Andy Marfleet, evropský marketingový manažér značky, vysvetlil určenie úplne nového radu pneumatík Dunlop takto: „D213 GP Pro tvorí vrchol radu pneumatík schválených pre prevádzku na ceste, ktoré si vyberajú popredné tímy a jazdci v kategóriách Superstock a Supersport ako pre preteky na okruhu, tak aj pre cestné preteky. Pre bežné voľné jazdy na okruhu máme nové GP Racer D212, ktoré sa vlani tiež uviedli víťazstvom na francúzskych pretekoch superbikov. A pre príležitostných jazdcov na okruhoch, ktorí jazdia väčšinou len na ceste, sme už uviedli pneumatiky SportSmart2 Max, ktoré zlučujú vysokú výkonnosť s pôsobivým potenciálnym kilometrovým výkonom. S tromi novo vyvinutými pneumatikami máme teraz najčerstvejší a najinovatívnejší rad pneumatík, ktoré uspokoja požiadavky všetkých rôznych typov hyperšportových jazdcov.“