Adidas uvádza kopačky Nemeziz stvorené pre nepredvídateľných hráčov

adidas predstavuje  nový model Nemeziz. Kopačky pre hráčov, ktorí sú pripravení potrestať gólom každú chybu súpera. Pre hráčov, ktorí svoje tvorivé schopnosti pretavujú do víťazného zápasu. Nie náhodou v nich na trávnik vybehnú aj hviezdy ako Leo Messi, Renato Sanches a Roberto Firmino.

Budúcnosť začína inšpiráciou v minulosti. Pri dizajnovaní dokonalého nástroja pre dynamických futbalistov čerpala spoločnosť adidas inšpiráciu v umení starovekého boja, tanca a športu. Tejping sa vtedy využíval na podporu fyzickej a mentálnej sily. Z toho vzišiel model Nemeziz, kopačky navrhnuté pre najagilnejších a najprispôsobivejších hráčov v hre.

Každý prvok modelu bol navrhnutý pre hráčov, ktorí na ihrisku dominujú svojou aktivitou. Aby mohli podať čo najlepší výkon, musia sa im ich kopačky maximálne prispôsobiť, no zároveň poskytnúť oporu a stabilitu. Týmto požiadavkám, aj vďaka použitým technológiám, Nemeziz dokonale vyhovuje.

Jedinečná AGILITYBANDAGE spolu s TORSIONTAPES držia nohu pevne na svojom mieste a dokonale sa prispôsobia jej tvaru, zatiaľ čo golier dual-lock spevní členok a umožní prudké zmeny smeru. Viceprezident dizajnu pre adidas Futbal Sam Handy hovorí: ,,Našim hlavným cieľom je poskytnúť športovcom nástroj, vďaka ktorému vyťažia zo svojej kreativity maximum. Pri tvorbe tohto produktu sme sa pozreli na vzťah medzi flexibilitou, stabilitou a mrštnosťou a využili ho, aby sme čo najviac podporili hráčov, čo vedia narušiť zavedené pravidlá hry.“

To kopačky umožňujú vďaka podrážke TORSIONFRAME. Tá vyniká ultraľahkou konštrukciou a technológiou TORSIONRIBS pre dynamické odrazy – kľúčové elementy mrštnosti. Nový zvršok AGILITYKNIT 2.0 s interlokovou štruktúrou sa ľahko prispôsobuje nohe a umožňuje mäkký, priamy kontakt s loptou.

Leo Messi, ktorý si kopačky Nemeziz prvýkrát obul na finále Copa del Rey 27. mája, povedal: ,,Súčasťou mojej hry je narúšanie zvyčajného systému. Vtedy hráč musí manévrovať tak, ako to súper nečaká. Aby to mohol urobiť čo najrýchlejšie, musia ho jeho kopačky vo všetkom podržať a ľahko sa mu prispôsobiť. Preto je dizajn adidas Nemezis pre moju hru dokonalý.”

Aby mohli hráči využiť prednosti kopačiek v akomkoľvek prostredí, bude model Nemeziz dostupný aj vo verziách Street a Cage. Aj tieto varianty majú technológie TORSIONTAPES a AGILITYKNIT 2.0. Hráči tak budú mať možnosť plne využiť svoju obratnosť aj na ihrisku na ulici.