V Dunajskej Strede sa otváral hotel

Termálnym zariadeniam sa na Slovensku darí. V Dunajskej Strede otvoril primátor brány novovybudovaného hotela Thermalpark 3* s kapacitou pre takmer 120 ubytovaných.

Investície do modernizácie dosiahli sumu takmer 2 milióny eur. Tento krok je  reakciou na neustále sa zvyšujúci počet domácich dovolenkárov. Tí sú čoraz náročnejší a vyžadujú vyššiu kvalitu služieb.

Cestovnému ruchu sa na Slovensku aj naďalej darí, o čom svedčí neustále narastajúci počet turistov. Práve vysoká návštevnosť domácich, ale aj zahraničných dovolenkárov prispela k rozhodnutiu vybudovať nový hotel, ktorý je súčasťou rekreačného zariadenia Thermalpark, a rozšíriť tak jeho ubytovacie kapacity. Hotel slávnostne otvoril primátor Dunajskej Stredy Zoltán Hájos. „Teší nás, že práve rekreácia láka turistov do Dunajskej Stredy. Náš región má ľuďom čo ponúknuť,“ uviedol Z. Hájos.

Thermalpark v Dunajskej Strede bol podľa týždenníka Trend piatou najnavštevovanejšou turistickou atrakciou na Slovensku. Tržby sa zariadeniu v medziročnom porovnaní podarilo navýšiť o 9,39%, čo predstavuje sumu viac ako 3 milióny eur. Vedenie investovalo do výstavby sumu takmer 2 milióny eur, pričom tento rok plánuje aj naďalej investovať do skvalitnenia svojich služieb. „Snažíme sa neustále zdokonaľovať naše služby a spríjemniť tak zákazníkom ich pobyt u nás, či už prišli na jednu noc, alebo na viacdňový pobyt. S rekonštrukciou či inováciami sme ešte ani zďaleka neskončili,“ uviedol riaditeľ zariadenia Thermalpark Gabriel Somogyi. V blízkej budúcnosti by mala prebehnúť aj rekonštrukcia plaveckého bazénu. Na pláne je tento rok aj sprístupnenie prírodného jazera pre verejnosť, ktoré sa nachádza priamo v areáli zariadenia. „Chceme, aby sa u nás ľudia cítili ako na pravej dovolenke pri mori“, dodal G. Somogyi.