Online trendy: Bicykle a kolobežky s motorčekmi sú novým trendom

Slováci sú národ bicyklistov, s príchodom teplejšieho počasia sa na dvojkolesových tátošoch presúvajú tisíce ľudí. Dnes sa však už čoraz viac z nich nespolieha len na vlastnú silu, ale na elektrické motorčeky.

„Zaznamenávame stále vyšší záujem o elektrické bicykle a kolobežky. Prvá vlna záujmu prišla po prvom zvýšení teplôt, ľudia začali hľadať na Heureke informácie o modeloch a ich parametroch,“ vysvetľuje obsahová manažérka Heureky Alexandra Čermáková.

Elektrobicykle na Slovensku zatiaľ síce mnoho e-shopov neponúka, no modelov je k dispozícii takmer 900 – a Slováci o ne záujem majú. Rozhodujú sa podľa výdrže batérie a jej váhy, dbajú teda nielen na výkon, ale aj na komfort jazdy. „Priemerná cena takýchto bicyklov sa pohybuje v rozmedzí 800 až 1 500 eur, ale k dispozícii sú aj modely za oveľa vyššie sumy,“ dodáva Alexandra Čermáková.

Cena elektrických kolobežiek je oveľa nižšia, pohybuje sa zhruba od 200 do 600 eur. „Na Heureke si možno vybrať spomedzi asi 80 modelov elektrokolobežiek a očakávame, že záujem o ne bude. Už dnes, keď je trochu teplejšie, zákazníci ich aktívne vyhľadávajú,“ uzatvára Čermáková.