Ďalší pokrok v samodiagnostike

Po príčinách našich zdravotných ťažkostí zväčša začíname pátrať najprv na internete. „Doktor Google“  však často diagnostikuje mylne chorobu, ktorú vôbec nemáme a uvedie nás do zbytočného stresu. Neistotu pomáhajú zmierniť mnohé prostriedky diagnostiky pre domáce použitie. Najnovšie si možno doma zmerať aj EKG.

Pred tridsiatimi rokmi bolo nemysliteľné, že by ženy mohli vykonávať tehotenské testy samy doma. Ešte pred dvoma rokmi bolo takmer sci-fi, že by sme si napríklad mohli sami, bez návštevy lekára, overiť, či netrpíme alergiou. Predtým bola diagnostika iba devízou laboratórií, neskôr sa preniesla do ordinácií lekárov. Popredný výrobca zdravotníckych pomôcok Hartmann-Rico sa rozhodol kráčať za zdravím ešte ďalej. V minulom roku uviedol pod značkou Veroval rozsiahly rad domácich diagnostických testov.

Výhodou domáceho testovania nie je len rýchlosť vyhodnotenia, ale práve fakt, že sa môžete otestovať v pohodlí domova na celý rad chorôb či príznakov. Diskrétnosť testov uvítajú aj ľudia, ktorí majú podozrenie na chúlostivé ochorenia, napríklad na pohlavne prenosné choroby. Čerstvou novinkou medzi testami Veroval je test na zistenie chlamýdií. Chlamýdie patria medzi najrozšírenejšie infekcie v Európe, a to nielen medzi pohlavnými chorobami. Jedná sa o nebezpečné baktérie, ktoré v tele človeka šíria chlamýdiózu, ktorá môže spôsobiť celú škálu veľmi nepríjemných a trvalých zdravotných ťažkostí. Ak máte podozrenie, že ste sa mohli touto chorobou nakaziť a obávate sa návštevy lekára, môžete sa vďaka Verovalu najprv otestovať sami doma.

EKG si už môžete kontrolovať sami

Až 42% ľudí starších ako osemnásť rokov potvrdzuje, že sa chcú starať o svoje zdravie. Aj preto výrobca prichádza s kombinovaným mobilným prístrojom Veroval Tlakomer s EKG (obrázok na titulke), ktorý skontroluje krvný tlak i rytmus srdca. V kardiológii je všeobecne známe, že existujú tri dôležité faktory, ktoré sú zodpovedné za infarkt a mozgovú mŕtvicu. Jedná sa o vysoký krvný tlak, nepravidelný srdcový tep a najmä fibriláciu predsiení. Čo to znamená? Pri fibrilácii predsiení má krv tendenciu zrážať sa a tieto malé krvné zrozeniny, čiže tromby, následne môžu spôsobiť mŕtvicu. Čím vyšší je vek osoby, tým je pravdepodobnejšie, že fibriláciou predsiení trpí. Už samotný nepravidelný srdcový tep môže byť jej predzvesťou, a práve preto je Veroval Tlakomer s EKG ideálnym sledovacím zariadením, ktorý tieto faktory pravidelne kontroluje. Oba údaje, ako EKG, tak aj hodnoty krvného tlaku, je možné pomocou počítačového softvéru .Veroval medi.connect rýchlo a ľahko uložiť, vytlačiť alebo zaslať emailom lekárovi, ktorý takýto prehľad určite ocení.

 

S digitálnym osobným trénerom budete v kondícii

Úplnými novinkami sú inteligentná osobná váha Veroval® k analýze optimálnej hmotnosti a telesného stavu a inteligentný fitness náramok Veroval® k cielenej analýze pohybu. Váha zisťuje hmotnosť, BMI, podiel telesného tuku a svalového tkaniva, hmotnosť kostí aj podiel vody. Náramok zase stráži pohybovú aktivitu, ktorú si môžete ľubovoľne nastaviť. Pomocou náramku zistíte, koľko denne spálite kalórií. Vďaka tomu môžete lepšie odhadnúť, aký by mal byť váš denný príjem. Užitočná je aj funkcia krokomeru. Obe zariadenia je možné prepojiť s počítačom. Svoje dáta môžete zaznamenávať tiež pomocou aplikácie Veroval® medi.connect pre smartfóny so systémami Android a iOS. Aplikáciu môžete prepojiť so všetkými prístrojmi Veroval®, a mať tak svoje záznamy stále po ruke.