Sava naďalej zdokonaľuje vysoko výkonné letné pneumatiky

Segment vysoko výkonných letných pneumatík (UHP) je stále na vzostupe. Kým ešte v roku 2010 sa segmente letných UHP na celkovom trhu letných pneumatík podieľali len 14 percentami, do roku 2015 tvorili už 18 percent ich celkového odbytu[1]. Európsky výrobca Sava drží s týmto trendom krok a uvádza na trh pneumatiky s lepšími výkonovými charakteristikami na suchom i mokrom povrchu[2] – Intensa UHP 2.

Vysoký brzdný výkon na suchej vozovke

Pretože pre zákazníkov je v prípade letných pneumatík UHP prvoradé ich správanie sa pri brzdení[3], Sava nové pneumatiky Intensa UHP 2 vybavila tuhými vonkajšími blokmi. Rovné, robustné bloky dovoľujú lepší prenos sily a zaisťujú tak účinné brzdenie.

Sebavedomá jazda na mokre

Súčasne sa Sava zamerala aj na zlepšenie ovládateľnosti pneumatík Intensa UHP 2 na mokrom povrchu. Vďaka upravenej styčnej ploche sa stopa pri jazde postupne prispôsobuje zmenám vonkajších síl, čo vodičovi umožňuje lepšiu kontrolu nad vozidlom na mokrých cestách.

Dotiahnutie konštrukcie prinieslo pneumatike Intensa UHP 2 optimálnejšiu treciu plochu a nižšie energetické straty, čo sa priaznivo prejavilo na znížení spotreby paliva a vyššom kilometrovom výkone.

Pomer cena/výkon

Pneumatiky Intensa UHP 2 sa na trhu etablujú ako cenovo priaznivá alternatíva, ktorá ponúka európsku kvalitu za rozumné ceny.

„V rastúcom trhovom segmente teraz Sava ponúka cenovo výhodnú UHP pneumatiku, ktorá sa skvele ovláda na suchom i mokrom povrchu,“ povedal Martijn de Jonge, produktový riaditeľ osobných pneumatík Goodyear v regióne Európa, Blízky východ a Afrika. „Našim zákazníkom poskytuje výborné služby za budgetovú cenu.“

Pneumatiky Sava Intensa UHP 2 budú na trhu v 35 rozmeroch a budú tak pokrývať zhruba polovicu trhu letných UHP pneumatík[4].

[1] ETRMA Europool – Európa, Blízky východ, Afrika – RE Leto FY 2010-2015.
[2] V porovnaní s predchádzajúcou generáciou
[3] TNS UK – Výskum zákazníckych potrieb 2014.
[4] Europool 2010-2015 podľa rozmerov _Východ + západ vrátane pobaltských republík a Turecka.xlsx 1121 – Štandardné osobné letné pneumatiky, 17” a viac a rýchlostný index: W, Y, Z.