So Spotlight môžete prezentovať sebavedomejšie

Spoločnosť Logitech dnes oznámila, že novo definuje ovládanie prezentácií uvedením diaľkového prezentéru s úplným celým názvom Logitech Spotlight Presentation Remote. Na rozdiel od tradičného posúvania snímok alebo od laserových ukazovadiel je ovládač Spotlight navrhnutý tak, aby ste sa stali ešte sebavedomejšími prednášajúcimi. Spotlight je vyspelý nástroj, ktorý vie oveľa viac než len ukazovať laserom a umožňuje vám zvýrazniť alebo zväčšiť zobrazovaný obsah pútavým spôsobom a s plnou kontrolou, aby ste mohli lepšie prezentovať vaše myšlienky.

„Robiť prezentácie stojí veľa nervov,“ povedal Marcel Stolk, hlavný viceprezident divízie produktov pre kreativitu a produktivitu v spoločnosti Logitech. „Pre väčšinu ľudí je najväčšou prekážkou nedostatok sebavedomia – jednoducho znervóznime. Používanie prezentéru Spotlight je ľahšie a predovšetkým vám oproti laserovým ukazovadlám, ktoré sotva vidno, ponúka nové spôsoby ako zaujať vaše publikum.“

Spotlight vytvára nový štandard ovládania prezentácií. Môžete bez problémov prepínať medzi snímkami a ovládať obsah na plátne až zo vzdialenosti 30 metrov. Pomocou prepracovaného systému ukazovania môžete zvýrazniť a zväčšovať miesta na vašom slide do detailov posledného pixelu, aby lepšie udržali pozornosť publika, ktoré chcete osloviť. Ovládač Spotlight má navyše kurzor, ktorý slúži ako kurzor myši, takže môžete spúšťať videá i otvárať odkazy a na rozdiel od laserového ukazovadla, sú kurzory a zvýraznenia viditeľné ako pre živé publikum, tak hlavne aj pre tých, ktorí sledujú prezentáciu prostredníctvom video konferencie.

Prezentér Spotlight spolupracuje s aplikáciou, ktorá ponúka množstvo funkcií a umožňuje vám pripraviť si scénu skôr, než začnete vlastnú prezentáciu. V aplikácii môžete prepínať režim ukazovania, nastaviť si časovanie – upozornenie vibráciami alebo aktivovať pokročilejšie funkcie ako napríklad ovládať hlasitosť pohybovým gestom. A čo je ešte dôležité, aplikácia bude priebežne aktualizovaná, takže jej možnosti sa budú časom rozširovať a vy budete mať vždy prístup k najnovším funkciám pre ovládanie prezentácií pomocou diaľkového ovládača Spotlight.

„Sme si vedomí, aká dôležitá je pre hladký priebeh prezentácie spoľahlivá technológia,“ povedala Lisa Choi Owens, vedúca globálnych partnerstiev v spoločnosti TED. „Prezentér Logitech Spotlight je pre spoločnosť TED preferovanou voľbou medzi ovládačmi prezentácií a rozširuje možnosti, ako môžu tí, čo prezentácie vedú, odovzdávať svoje myšlienky a vízie publiku bez komplikácií tak, aby sa mohli sebavedome zamerať na ich obsah.“

Prezentér Logitech Spotlight sa bez meškania pripojí cez prijímač v porte USB alebo pomocou technológie Bluetooth Smart. Vo väčšine operačných systémov sa pripája ako „plug-and-play“ zariadenie a je kompatibilný so všetkými obľúbenými aplikáciami na tvorbu prezentácií. Navyše sa výborne nabíja – jedna minúta dobíjania vystačí na tri hodiny používania – takže nebudete nikdy zaskočení, že by ho nebolo možné použiť.

Spoločnosťou Logitech a TED plánujú vyhlásiť celosvetovú súťaž na vyhľadávanie talentovaných komunikátorov, ktorých by pozvali na exkluzívnu akciu s názvom Spotlight Presentation Academy v newyorskom TED Theater. Účastníci budú vyzbrojení prezentérmi Spotlight a budú mať príležitosť spolupracovať s najlepšími odborníkmi na prezentácie, aby si rozšírili svoje umenie, ako viesť prezentácie. Obe spoločnosti chcú formou tohto programu inšpirovať a podporovať komunitu ľudí na celom svete, ktorí organizujú prezentácie a ich prostredníctvom odovzdávajú aj svoje vízie. Ďalšie podrobnosti o týchto aktivitách budú oznámené v nasledujúcich mesiacoch.

Prezentér Logitech Spotlight Presentation Remote je už k dispozícii na webových stránkach Logitech a Apple za odporúčanú maloobchodnú cenu 135€. V blízkej dobe bude k dispozícii aj na Slovensku a v Českej republike na Alza.sk, CZC.cz a u vybraných B2B partnerov. Podrobnejšie informácie o vlastnostiach a funkciách tohoto produktu môžete získať na webových stránkach Logitech.com, na Logitech blogualebo na Facebooku.