ASUS oznámil dostupnosť robota Zenbo v Taiwane

Predseda spoločnosti ASUS, Jonney Shih, predstavil funkcie robota a prezentoval svoju víziu, v rámci ktorej má každá rodina robotického spoločníka. “Ľudia už dekády snívajú o tom, že majú takéhoto spoločníka: ktorý je inteligentný, milý a vždy dostupný,” povedal predseda Shih. “Je našim cieľom sprístupniť robota pre každú domácnosť.”

Shih takisto oznámil, že vývojári a partneri z viacerých odvetví spolupracujú so spoločnosťou ASUS a zlepšujú funkcionalitu robota Zenbo. Príkladom takejto spolupráce je taiwanská polícia. Tá umožní pomocou špeciálnej aplikácie kontaktovať lokálnu políciu a komunikovať s ňou prostredníctvom videa.

Achin Bhowmik, viceprezident spoločnosti Intel pre nové technológie, povedal: „Intel a ASUS spolupracujú už takmer 30 rokov a spoločne vyvíjajú inovatívne počítače a zariadenia. Sme nadšení, že naša spolupráca pokračuje aj v prípade robota Zenbo a tešíme sa vývoj ďalších inteligentných a interaktívnych zariadení s technológiou Intel RealSense, ktoré vzniknú v partnerstve so spoločnosťou ASUS.“

ASUS Zenbo — Váš malý inteligentný spoločník

ASUS Zenbo je priateľský a schopný robot, ktorý bol navrhnutý, aby poskytoval rodinám spoločnosť, pomoc a zábavu.

Zenbo je vytvorený pre každého, avšak má špecifické funkcie, ktoré sú určené pre seniorov. Pomáha im starať sa o ich zdravie a užívať si digitálny život. Zenbo monitoruje domácnosť pre prípad naliehavých situácií, ako sú pády a okamžite reaguje upozornením členov rodiny na ich smartfóny. Rodinní príslušníci môžu po prijatí notifikácií na diaľku kontrolovať robota Zenbo a využiť zabudovanú kameru na kontrolu svojich blízkych. Zenbo je takisto priateľský spoločník, ktorý odbúrava generačné rozdiely a prostredníctvom hlasového ovládania umožňuje naplno žiť digitálny život a využívať jeho výhody  vrátane video hovorov, používania sociálnych sietí, nakupovania a streamovania filmov a seriálov.

Zenbo je zábavný a výchovný spoločník pre deti, ktoré zabáva interaktívnymi príbehmi a hrami. Zvyšuje tak ich kreativitu a logické myslenie. Vďaka kvalitnému audio systému so stereo reproduktormi prehrá deťom ich obľúbené pesničky a dokonca aj zatancuje. Zenbo je expert v rozprávaní príbehov. Obsahuje rozmanité a zábavné hlasy, zobrazuje ilustračné obrázky a reguluje osvetlenie v miestnosti.

Zenbo sa takisto postará o celú domácnosť. Dokáže sa pripojiť k množstvu inteligentných a tradičných zariadení, ako sú svetlá, televízory, klimatizácie a ovládať ich. Pomocou robota Zenbo môžete zistiť identitu vašich návštevníkov a odomknúť im dvere jednoduchým hlasovým povelom. Poradí aj v kuchyni, prečíta recepty, odfotí rodinné fotografie a postará sa o domácnosť vo vašej neprítomnosti. Zenbo funguje aj ako na diaľku ovládaná kamera, ktorú je možné kontrolovať mobilnou aplikáciou.

ASUS využíva procesory Intel® a technológiu Intel RealSense™, aby sprístupnil interakciu a funkcie robota Zenbo. Jeho funkcionalitu rozširuje rastúci počet aplikácií. Bezplatný vývojársky program Zenbo Developer Program umožňuje prístup k vývojárskym nástrojom Zenbo SDK a knižnici informácií.

Ďalšie informácie o robotovi ASUS Zenbo a vývojárskom programe nájdete na webe zenbo.asus.com