V tomto roku toho zažijete v Nitre opäť viac

Nitra je mestom mnohých tvári. Spájajú sa s ňou počiatky našich dejín, oplýva množstvom kultúrnych a historických pamiatok, konajú sa v nej známe veľtrhy a atraktívne festivaly. Tento rok Nitra ponúkne viacero noviniek a turistických atrakcií, ktoré z pobytu v našom  najstaršom meste spravia jedinečný zážitok. Ak ste ho ešte nenavštívili, máte najlepšiu príležitosť.

Nitriansky hrad bude ešte väčším lákadlom

Dominanta mesta – Nitriansky hrad chystá na tento rok viacero noviniek, ktoré potešia nielen oko, ale aj chuťové poháriky návštevníkov. Už 21. apríla bude slávnostne otvorený Objekt služieb turistom, citlivo spájajúci súčasnú a historickú architektúru.  Okrem kvalitnej gastronómie ponúkne aj nádherný výhľad na mesto a pohľad na pôvodné hradné múry odkryté pri archeologickom výskume počas výstavby.

Počas hlavnej turistickej sezóny si návštevníci Nitrianskeho hradu budú môcť každý deň okrem pondelka  vychutnať aj nádherný výhľad z katedrálnej veže, ktorá je najvyššie položeným miestom v Nitre. Od hradného nádvoria vás k nemu delí 155 schodov.

Milovníci vína si tento rok na hrade tiež prídu na svoje. Štyri pivnice pod Nitrianskym hradom otvoria svoje brány a ponúknu degustáciu regionálnych vín z viacerých  vinohradníckych oblastí Nitrianskeho regiónu. Vopred dohodnutá návšteva historických pivníc a degustácia vín je doplnená aj o odborný výklad.

Každoročné  a turistami veľmi obľúbené  podujatie Leto na Nitrianskom hrade sa koná už po piatykrát. Okrem romantického premietania filmov v Gotickej priekope a koncertov pod holým nebom čaká na veľkých aj malých návštevníkov hradu bohatý program. Skupina historického šermu sa počas piatich víkendov predstaví s vystúpeniami na témy Stredoveký deň, Renesančný deň, Barokový deň, Turci idú a Návšteva Márie Terézie.

Najchutnejší festival bude trvať až dva dni

Rôznorodosť chutí a zážitkov v oblasti gastronómie, okorenených o  bohatý kultúrny a sprievodný program si každý rok prídu do ulíc Nitry vychutnať tisíce ľudí.

Atraktívna kulinárska show, ochutnávky regionálnych  špecialít citlivo namixované s ponukou zahraničných kuchýň, to je Festival chutí Nitrianskeho kraja. Návštevníkom aj tento rok ponúkne „creme de la creme“ Nitrianskeho kraja. „Na základe pozitívnej reakcie od  prevádzok, ale aj zvýšeného záujmu návštevníkov sme sa rozhodli tento rok Festival chutí zorganizovať ako dvojdňové podujatie. Veríme, že to návštevníci ocenia, do sýtosti si pochutia na miestnych špecialitách a zároveň lepšie spoznajú naše mesto“, hovorí Marta Hároniková, riaditeľka Nitrianskej organizácie cestovného ruchu /NOCR/. Podujatie pre všetkých gurmánov bude tentokrát v štýle kubánskej samby a v rytmoch medzinárodného festivalu bubnov a perkusií. Svoje brány otvorí počas 2. a 3. júna 2017.

Firemné teambuildingy inak

Pre tých, ktorí vyhľadávajú  nové lokality na firemné akcie, skvelé aktivity , jedinečný program a zážitky, ktoré stmelia tím, je tu bohatá ponuka Nitrianskeho regiónu. Práca vo vinohrade,  okúsenie krásy rezbárskej práce, výroba vlastnej medoviny alebo vyskúšanie si streľby na terč v historickom kaštieli. Ponuka možností je skutočne pestrá.

V Nitre a jej okolí si nájde to svoje každý – milovník histórie a kultúry, športový nadšenec, senior, nákupná maniačka aj rodina s deťmi. Nitra totiž ponúka množstvo zážitkov počas celého roka. Rozhodne by nemala chýbať vo vašom tohtoročnom cestovateľskom kalendári.