Lenovo ThinkPad X1. Od nás. Od vás.

Pred rokom spoločnosť Lenovo uviedla na trh rozšírené portfólio ThinkPad X1, ktoré preukázalo odhodlanie spoločnosti prinášať nekompromisné inovácie a skutočne všestranné produkty, ktoré užívateľom sprostredkujú tie najlepšie možné zážitky z personalizovaných počítačov.

Dnes prichádza nová generácia ThinkPad X1 produktov, ktoré v tomto odhodlaní pokračujú a sú špeciálne navrhnuté tak, aby boli schopné reagovať na vyvíjajúce sa potreby pracovníkov aj pracovísk.

Rad Lenovo ThinkPad X1

Mobilita zariadení nikdy nebola dôležitejšia tak, ako teraz. Viac ako polovica zamestnancov pracuje z domu a pre mnohých príslušníkov generácie Millennials je pri zvažovaní pracovných príležitostí flexibilita zariadenia a agilita dôležitejšia, ako odmeňovanie. Pracovisko sa stáva dynamickejším prostredím, kde je menej statických pracovných stolov a viac otvorených priestorov, ktoré sú navrhované s cieľom rozvíjať spontánne interakcie a podnikateľského ducha.

ThinkPad je charakteristickým znakom biznis počítačov už takmer 25 rokov a naďalej je navrhovaný a konštruovaný ako žiaden iný rad. Podobne, ako jeho základný kameň, rad X1 stojí na zákazníckych postrehoch, pričom pri procese navrhovania sa berú do úvahy mnohé faktory. Technológie, veľkosť, hmotnosť a použité materiály sú na zozname veľmi vysoko, avšak použiteľnosť, režimy použitia a pripojiteľnosť sú podľa užívateľských prieskumov kľúčové faktory, ktoré vývoj týchto produktov ovplyvnili. Biznis profesionáli majú tie najvyššie nároky na seba samých, a to isté požadujú aj od technológií, ktoré pri práci využívajú. ThinkPad X1 je vytvorený za jediným účelom – poskytnúť ten najlepší možný užívateľský zážitok vďaka tomu, že berie do úvahy transformáciu pracoviska, podporuje osobný štýl práce, dizajnové preferencie a zároveň vyvažuje potreby bezpečnosti a správy systémov v agilných IT infraštruktúrach.

Na CES stojí v popredí ThinkPad X1 Carbon 5. generácie

Na prvý pohľad sa Lenovo ThinkPad X1 Carbon zdá byť povedomý, ale keď sa pozriete bližšie zistíte, že je menší. S hmotnosťou pod 1,14kg je najľahším a najmenším notebookom vo svojej triede a je vybavený kvalitným 14-palcovým IPS displejom. Napriek svojim menším rozmerom nerobí žiadne kompromisy. X1 Carbon patrí medzi najodolnejšie notebooky, aké sú momentálne dostupné. Široký rozsah portov, infračervená kamera, pripojiteľnosť a bezpečnosť sa starajú o to, aby X1 Carbon prinášal maximálny výkon po všetkých stránkach. Šesť riadková ThinkPad klávesnica s vylepšeným Microsoft Precision Touchpadom (so skutočnými tlačidlami) a ikonický TrackPoint tento obraz len dopĺňajú.

  1. generácia ThinkPad X1 Carbon

X1 Carbon prichádza v klasickej ThinkPad čiernej farbe, ako aj v novom striebornom prevedení, no to podstatné sa ukrýva takpovediac pod kapotou. Zákazníci nám vravia, že výdrž batérie je tým najdôležitejším faktorom pri vysoko mobilnom biznis ultrabooku, avšak nie na úkor bezpečnosti a pripojiteľnosti. Vylepšenia, ktoré sme urobili, sú priamym dôsledkom neustálej analýzy spätnej väzby od zákazníkov a užívateľského testovania.

Medzi nové vylepšenia patria:

  • Dostatočná výdrž batérie, aby ste mohli nastúpiť na ultra dlhý let a mali dosť šťavy až kým pristanete, aby ste mohli poslať správu domov, že ste úspešne dorazili. Užívatelia majú teraz k dispozícii až 15,5 hodiny, podľa hodnotenia MobileMark®
  • Qualcomm® Snapdragon™ X7 LTE-A Wireless WAN, ponúkajúci až tri krát rýchlejšie LTE pripojenie1 pričom WIFI CERTIFIED WiGig™ možnosti zostávajú zachované, a to vďaka novému umiestneniu antén.
  • ThunderboltTM 3 porty sú tiež vo výbave X1 Carbon, a to až s osemnásobne vyššou rýchlosťou prenosu ako USB 3.0 a pripojiteľnosťou 4K displeja. Okrem toho sa nám sem podarilo vtesnať aj niekoľko portov typu A USB 3.0 a HDMI port.
  • Rozšírené riešenia dokovania s novými možnosťami Thunderbolt 3 a USB typu C.

V minulom roku bolo 689 miliónov ľudí obeťami kyber zločinu2 a u 431 miliónov ľudí boli objavené nové kmene malvéru3, takže bezpečnosť ešte nikdy nebola tak dôležitá. Lenovo ThinkPad X1 Carbon má väčšie zabezpečenie, ako kedykoľvek predtým s vylepšením autentifikácie viacerých faktorov, ako napr.:

  • ThinkPad má zdokonalenú biometrickú autentifikáciu vďaka pridanej IR kamere s podporou rozpoznávania tváre pri prihlásení cez Windows Hello.
  • Dotykový senzor prstov – Match-on-Chip – je ďalšou vrstvou zabezpečenia. Zadané údaje sa spracúvajú v samotnom senzore a všetky snímky odtlačkov prstov sú spracovávané v procesnej jednotke odtlačkov prstov, čo zabraňuje neželanému prihlasovaniu.
  • ThinkPad X1 Carbon je tiež prvým notebookom v biznis kategórii, ktorý podporuje biometrickú autentifikáciu PayPal platieb s podporou FIDO. Intel Software Guard Extensions (SGX) zabezpečí používateľské FIDO® údaje pomocou snímača odtlačkov prstov Synaptics Natural IDTM a šifrovania TLS 1.2. Táto ochrana používateľom umožní overovať využívanie služieb s podporou FIDO, ako napríklad PayPal® použitím odtlačku prsta namiesto hesla.

ThinkPad X1 IR kamera a snímač odtlačkov prstov

ThinkPad X1 Yoga dostal vylepšenú starostlivosť

Zákazníci, ktorí hľadajú konvertibilný notebook, chcú ten najlepší možný zážitok s Windows 10 a viacrežimovou flexibilitou, vysoko výkonnou funkcionalitou a perom, ktorého používanie je prirodzenejšie. X1 Yoga v tomto exceluje, prispôsobuje sa rozmanitým potrebám svojich používateľov, s nabíjateľným perom v novom dizajnovom prevedení, skvelým vizuálnym zážitkom a zdokonalenou jedinečnou klávesnicou. Taktiež má mnohé vylepšenia, ktoré sú použité aj v X1 Carbon, ako je dokonalejšie zabezpečenie a kompletný súbor portov, vrátane Thunderbolt 3. Let z New Yorku do Tokia alebo z Dubaja do Sydney nie je žiadnym problémom, keďže s výdržou batérie až do 15 hodín je skutočným mobilným „bojovníkom“.

Kľúčové prvky zahŕňajú:

  • Používatelia si budú môcť vychutnávať 14-palcový OLED displej schopný zreprodukovať očarujúce farby, dokonalé čierne odtiene a 100 percent farebného priestoru Adobe RGB.
  • Grafika Intel® Iris™ Graphics s vyhradeným vysokým vlnovým rozsahom, vysokorýchlostnou pamäťou, ktorá prináša špičkový výkon v porovnaní s grafikou Intel® HD Graphics.
  • Vyvinuli sme dokonalejšie pero – ThinkPad Pen Pro – pre rok 2017, s novým mäkkým hrotom z elastomeru. Väčšie trenie pera na skle vyvolá u používateľov pocit prirodzenejšieho písania.

Inžinieri spoločnosti Lenovo vylepšili aj jedinečnú klávesnicu „rise and fall“. Nová klávesnica sa v režime tabletu vtiahne do úplne vodorovnej polohy, čo zabezpečuje väčšiu stabilitu, užívateľský komfort a ukotvenie kláves prináša dlhodobo lepšiu odolnosť a spoľahlivosť.

Aktualizovaný bol aj ThinkPad X1 Tablet

Ten bez kompromisov spája 2-v-1 dizajn s prvkami triedy podnikových riešení. X1 Tablet bol testovaný podobne ako X1 Carbon podľa MIL-SPEC a naďalej ohuruje zákazníkov svojou modularitou a prevádzkyschopnosťou.

  • Moduly X1 Tablet ponúkajú rozšírenie portov a výdrž batérie až o 5 hodín, alebo aj riadne integrovanú možnosť projekcie pre plynulý prenos obsahu zo zariadenia do projektora.
  • Zjednodušená prevádzkyschopnosť a široký rad dokovacích možností robia z X1 Tabletu naozaj jedinečné zariadenie v segmente odnímateľných zariadení.

Vďaka čomu je rad Lenovo ThinkPad X1 taký dobrý? Ide o jeho dizajn bez kompromisov, vylepšené zabezpečenie, skutočnú všestrannosť?

Áno, ale predovšetkým je to spätná väzba od našich zákazníkov, ich postrehy a skúsenosti, ktoré nás poháňajú, aby sme boli lepší a odlišní.