4 kroky k sviežej pleti aj v zime

Pleť väčšiny z nás už pocítila dôsledky tohtoročnej výnimočne chladnej zimy. Mráz, časté zmeny teploty a menej pohybu – to je ťažká skúška pre našu pokožku. Pokiaľ hľadáte riešenie ako uchrániť krásu svojej pokožky aj v mrazivom počasí, prečítajte si naše tipy ako jej dopriať prirodzenú starostlivosť. Dezodoranty od CD kozmetiky vám s tým pomôžu.  

Menej slnečných lúčov a s ním spojený úbytok vitamínu D a menej pobytu na čerstvom vzduchu vyvolávajú u mnohých smútok, únavu a celkový pocit nedostatku energie. Rovnako však zima pôsobí aj na našu pokožku. Aby ste ju udržali v dobrej kondícii, nemusíte míňať na kvalitné produkty celý majetok. Na dokonalú starostlivosť postačí zopár jednoduchých trikov, ktoré zvládne každá z nás aj doma. Ako teda prebudiť pleť zo zimného spánku?

  1. Studená voda

Leto nie je jediné ročné obdobie, kedy telu prospeje studená sprcha. Chladnejšia voda naštartuje cirkuláciu krvi, čím pokožka získava pružnosť a odolnosť. Teplota vody okolo 20 stupňov podporuje udržiavanie prirodzenej hydratácie pokožky. Studená sprcha vám dodá pocit sviežosti a vlasy budú vďaka nej objemnejšie a lesklejšie.

  1. Vlastný peeling

Peelingy sú overeným a odskúšaným prostriedkom na udržiavanie hladkej a jemnej pleti. Práve zima je vhodné obdobie na hĺbkové čistenie doma pripraveným peelingom. Stačí do trošky vášho obľúbeného sprchovacieho gélu, prípadne do prírodného gélu z aloe vera, vmiešať čerstvo namletú kávu a lyžičku hnedého cukru. Pravidelný peeling každých 5 až 6 dní podporí prirodzenú regeneráciu pokožky celého tela – ako tváre, tak aj lakťov, piet, zadočka či stehien. Navyše, ak si pleť zmyjete vlažnou vodou, vaše póry sa stiahnu. Predídete tak ich upchávaniu a vzniku čiernych bodiek, tzv. komedonov na tvári a celulitíde v problémových partiách.

  1. Starostlivosť o nohy

Nosením teplých zimných čižiem a hrubších ponožiek sa naše chodidlá potia o čosi viac ako v lete a pokožka menej dýcha. Doprajte svojich unaveným a zmrznutým nôžkam trošku pozornosti a pripravte im bylinkový kúpeľ alebo masáž. Tajomstvo sviežej pokožky spočíva v správnych prísadách: extrakt z harmančekového oleja uvoľní unavené svaly a zregeneruje podráždenú pokožku a dodá jej potrebné živiny. Studeným nohám zase prospeje bylinkový kúpeľ s olejom či výluhom z tymianu, rozmarínu a levandule.

  1. Voňavé osvieženie

Svieže vône vedia nabudiť náš organizmus a podporiť aj dobrú náladu. Stačí si vybrať vôňu, ktorá je ako stvorená pre vás. Ak patríte medzi teplomilné „jašterice“, ktoré zimu až tak „nemusia“, máme pre vás skvelý trik ako bojovať proti mrazivému počasiu. Sladšie vône pripomínajúce letné ovocie a kvety vám pomôžu bojovať so zimným blues a navodia pocit nadchádzajúcej jari. Ak chcete mať dobrú náladu od skorého rána do večera, vyskúšajte dezodoranty od CD kozmetiky. Vôňa pomarančových kvetov vám pripomenie dovolenku v exotických krajoch a slnečné lúče hrejúce piesok na brehu mora. Sladké granátové jablko vám rozprúdi krv v žilách a pripomenie horúce letné noci v spoločnosti dobrých priateľov s farebným drinkom v ruke. CD kozmetiku aj v ďalších dvoch príjemných vôňach, citrusy a biele lekno, nájdete v DM drogériách.