TP-Link predstavuje dvojpásmový Wi-Fi prístupový bod

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov pre domácnosti a malé firmy, uvádza na slovenský trh Wi-Fi prístupový bod AP500, ktorý dokáže vo dvoch pásmach prenášať dáta celkovou rýchlosťou až 1900 Mbit/s. Prístupový bod, založený na najnovšom štandarde 802.11ac, ponúka kvalitné pokrytie vďaka trom odnímateľným anténam. Vysoký výkon pre pripojenie zaisťuje dvojjadrový procesor s taktom 1 Ghz. Gigabitový Ethernetový port ponúka rýchle pripojenie aj zariadeniam, ktoré nie sú vybavené bezdrôtovým modulom.

Jednoduchý spôsob, ako zrýchliť pomalú sieť

Prístupový bod AP500 umožňuje bezdrôtové pripojenie podľa najnovšieho štandardu Wi-Fi 802.11ac v pásmach 2,4 GHz a 5 GHz kombinovanou rýchlosťou až 1900 Mbit/s (1300 Mbit/s v pásme 5 GHz a 600 Mbit/s v pásme 2,4 GHz). Zatiaľ čo bežné úlohy ako e-mail alebo prechádzanie internetu prebiehajú v pásme 2,4 GHz, pásmo 5 GHz slúži pre náročnejšie činnosti, ako je hranie online hier alebo streamovanie multimédií vo vysokom rozlíšení. Prístupový bod je vybavený troma odpojiteľnými anténami, ktoré je možné optimálne rozmiestniť pre dosiahnutie maximálneho pokrytia. Technológia tvarovania signálu
(tzv. beamforming) navyše sústredí signál smerom k jednotlivým pripojeným zariadeniam. Srdcom zariadenia je dvojjadrový procesor Broadcom s taktom
1 GHz, ktorý zaisťuje dostatočný výkon pre pripojenie väčšieho počtu koncových bodov a spracovanie rôznych úloh súčasne vďaka deleniu záťaže medzi obe jadrá.

Mnoho spôsobov využitia

Prístupový bod AP500 je možné pripojiť v rôznych bezdrôtových režimoch. Okrem základnej funkcie prístupového bodu pripojeného prostredníctvom LAN k routeru pro vytvorenie Wi-Fi siete môže fungovať i ako opakovač signálu pre zväčšenie dosahu siete, prípadne prostredníctvom štandardného Ethernetového konektora RJ45 poslúži ako Wi-Fi adaptér pre gigabitové pripojenia zariadení, ktoré nemajú vlastný bezdrôtový modul. Umožňuje tiež vytvoriť viacero rôznych samostatných sietí v režime Multi-SSD, napr. pre rôzne typy používateľov či zariadení alebo pre zriadenie prístupu pre hosťov, bezpečne izolovaného od zbytku siete.

Kľúčové vlastnosti:

  • Najnovší štandard Wi-Fi IEEE 802.11ac pre vysokorýchlostné prenosy dát vo dvoch pásmach
  • Súčasná prevádzka v pásmach 2,4 GHz a 5 GHz s celkovou rýchlosťou až 1,9 Gbit/s
  • 3 odpojiteľné antény umožňujú vykryť mŕtve miesta
  • Technológia tvarovania signálu zvyšuje kvalitu pripojenia a znižuje spotrebu energie
  • Gigabitový Ethernetový port umožňuje bezdrôtovo pripojiť zariadenie bez Wi-Fi modulu
  • Výkonný dvojjadrový procesor zvláda vysokú záťaž
  • Ovládanie pomocou intuitívneho webového rozhrania z ľubovoľného počítača