SOM Galéria osobností – videoprojekt a súťaž spoločnosti Nikon

Spoločnosť Nikon pokračuje v koncepte #creativetrail, ktorý povzbudzuje každého, kto chce zanechať svoju kreatívnu stopu. Každý môže prostredníctvom fotografií alebo videa zdieľaných pod hashtagom #creativetrail ukázať celému svetu, kto alebo čo je pre neho inšpiráciou. Šíriť povedomie o tomto koncepte pomáhajú Nikonu tvoriví ľudia z celého sveta, teraz sa k nim pripájajú aj tvorcovia videí Edita Horová a Matěj Třasák s projektom SOM GALÉRIA OSOBNOSTÍ.

Vznikli tak videoprofily piatich kreatívnych osobností. Ide o autentický dokument s ambíciou inšpirovať ostatných k tomu, aby tvorili a plnili si sny – práve prostredníctvom zdieľania príbehov. Ako sami tvorcovia hovoria, dnes je pre nás stále dôležitejšie nielen samostatne tvoriť, ale tiež zdieľať, vzájomne sa inšpirovať, zanechávať svoju kreatívnu stopu.

„Chceme ľudí inšpirovať k tomu, aby verili v tvorbu ako takú a uvedomili si, že aj u nás vznikajú krásne a zároveň kvalitné veci. Že tvoriť sa dá v mnohých smeroch. Možno aj pripomenúť mladým ľuďom, že životnou cestou môže byť tiež umelecká tvorba či remeslo a podporiť ich v tom,“ hovorí o svojom projekte Edita Horová.

Vo svojom diele sa mladí filmári zamerali na osobnosti úspešné v rôznych tvorivých činnostiach, avšak nie príliš mediálne známe. Pilotný diel predstavuje samotných tvorcov – Editu a Mateja, ukazuje ich spôsob práce a tvorivé naladenie. Ďalej môžete zistiť, kdo je dirigent, hudobný skladateľ, huslista a zbormajster Chuhei Iwasaki, dizajnérky Klára Šumová a Zdeňka Imreczeová, sochár, umelecký sklár a vysokoškolský pedagóg Rony Plesl a hudobník Dan Bárta – tentoraz však v úlohe fotografa.

„Celý projekt je nafilmovaný iba na jedno telo a jedno ohnisko. Radi sa držíme klasickej tvorby, a preto sme vybrali objektív NIKKOR s ohniskom 35 mm, ktorý nám svojím zobrazením umožnil vytvoriť dokument, ktorý vtiahne do deja. Ako telo sme zvolili D750 – podľa nás to najlepšie, čo pre video Nikon ponúka,“ dopĺňa Matěj Třasák.

Videá nájdete na oficiálnom webe spol. Nikon a youtube profile SOM GALÉRIA OSOBNOSTí NIKON:

SK web Nikon: http://www.nikon.sk/sk_SK/svet_nikonu/som_galeria_osobnosti.page?
Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLnY21mScPXm3lCDBbwHfJLNWwwBJLV_PB

SÚŤAŽ

Každý, kto prepadol čaru fotografie a videa, sa môže projektom inšpirovať, zdieľať vlastné výtvory online a zapojiť sa tak do súťaže o digitálnu zrkadlovku Nikon D5500 s výklopným dotykovým displejom.

Stačí, aby ste vytvorili fotografiu alebo video s dĺžkou do 60 sekúnd, ukazujúce vašu tvorivú inšpiráciu – či už ide o inšpiratívnu osobu, vec, miesto, činnosť – fantázii sa medze nekladú. Svoje dielo nahrajte na Instagram a označte hashtagmi #somgaleriaosobnosti a #creativetrail a označením profilu @nikon_cz_sk.
Použitie všetkých označení je podmienkou na zaradenie do súťaže.
30. 11. 2016 vyberie odborná porota spol. Nikon najoriginálnejší príspevok, ktorého autor získa fotoaparát Nikon D5500.