Silnejšia po každej stránke

Projektom Silnejšia po každej stránke chcú Panta Rhei a AVON spoločne so zaujímavými a talentovanými spisovateľkami inšpirovať ženy, aby čítali knihy a aby sa nebáli hovoriť o svojich problémoch. Veríme, že k úspechu, ale ani k pádu sa žena nedostane sama a preto podporujeme Alianciu žien Slovenska, ktorá pomáha ženám v neľahkých životných situáciách už vyše dvadsať rokov.

Domáce násilie je menej páchané na ženách vzdelaných, informovaných, sčítaných ako na tých, ktoré nevedia, čo sa deje, dokonca si ani neuvedomujú, že zažívajú niečo divné, nebezpečné a nezákonné. Každé literárne dielo, v ktorom ženy zdieľajú svoje myšlienky, životné príbehy a pocity podporuje čitateľky v ich vlastnom prežívaní reality a nároku na sebarealizáciu. Čítanie zvyšuje sebavedomie. Na besedách vo viacerých mestách Slovenska sa zúčastnia autorky, ktoré sa s publikom podelia o svoju radosť z tvorby, ale aj s tým, že aj v ich živote bola istá etapa, ktorá nebola práve jednoduchá.

Tváre projektu Silnejšia po každej stránke:

Andrea Coddington: „Máme jeden život, jedno telo, jedno srdce, ale každý deň šancu byť lepším a láskavejším človekom.“

Zuzana Haasová:  „Aj mne vždy pomôže, keď viem, že ani v najťažšej chvíli nie som sama, minimálne spolupatrične. Vždy máme život ešte len pred sebou.“

Kristína Farkašová: „Pri čítaní vypnem a existujem v knihe, čo mi často dodáva aj odvahu žiť naspäť ten reálny život. Uniknúť do iného sveta a vrátiť sa múdrejšia, to je pre život veľmi užitočné.“

Timea Keresztényiová: „Keď čítame, sme veselší, smutnejší, pohnutejší, zrazu v sebe odkrývame toľko vecí, hovoríme o knihách, pátrame po informáciách, premýšľame, sme lepší, silnejší, tolerantnejší.“

Besedy so spisovateľkami:

Besedy sme zorganizovali v priestoroch kníhkupectiev Panta Rhei v piatich slovenských mestách. Autorky budú hovoriť o svojej tvorbe, skúsenostiach a ako kniha a čítanie na ženy pozitívne vplýva. Na každej besede sa zúčastní aj Katarína Farkašová, riaditeľka Aliancie žien Slovenska. Spoločnosť AVON návštevníčky obdaruje svojimi produktami.

Mestá a dátumy besied:

Panta Rhei Poštová Bratislava 3. 10. 2016 o 17:30

Panta Rhei Aupark Košice 5. 10. 2016 o 17:30

Panta Rhei OC Mlyny Nitra 12. 10. 2016 o 17:30

Panta Rhei SC EUROPA Banská Bystrica 19. 10. 2016 o 17:30

Panta Rhei City Arena Trnava 26. 10. 2016 o 17:30

Knihy nielen predávame, ale podporujeme najmä lásku k čítaniu. U detí, mužov, žien. Ak čítanie môže ženy inšpirovať k plneniu svojich snov, obohatiť ich svet o nový zážitok, ale aj nabudiť k tomu, aby sa vedeli postaviť za seba a svoje práva, stali sa silnejšími vo svojom svete a živote, podarilo sa nám naplniť naše poslanie,“ uviedol Lukáš Bonk, marketingový riaditeľ Panta Rhei.

Poslaním AVONu je podporovať ženy byť tým, čím chcú byť a nie tým, čo sa od nich očakáva. Príbehmi skutočných žien inšpirovať ostatné ženy, aby uverili v svoju silu a schopnosti. Prostredníctvom projektu AVON proti domácemu násiliu chce AVON naďalej zlepšovať postavenie žien v spoločnosti a prispieť k zlepšeniu informovanosti o problematike domáceho násilia páchaného na ženách,“ dodáva Jana Pohorelská, PR Specialist AVON Slovensko.