Pripravte svoju pokožku na jesenné počasie

Intenzívne slnečné lúče, slaná morská voda, vietor, viac prachu a silno pustená klimatizácia nám zvyčajne pripomenú, že naša pokožka je v plnom pracovnom nasadení, aj keď my práve dovolenkujeme. Keď však leto odovzdáva žezlo vrtošivej jeseni, je čas zmeniť aj starostlivosť o pokožku. Kvalitná nemecká CD kozmetika vám prináša zopár tipov, ako pripraviť svoju pleť na chladnejšie počasie.

V lete má naša pokožka tendenciu sa vysušovať viac ako zvyčajne, a to bez ohľadu na to, aký typ pokožky máte. Pleť dlhšie vystavená slnku, vode a vetru, si zvykne vyberať daň v podobe vrások, pigmentových škvŕn či dokonca závažnejších kožných problémov. Venujte preto pozornosť svojej pokožke aj po návrate z dovolenky a doprajte jej všetko potrebné. Odmenou vám bude zdravá a žiarivá pokožka.

Ako na to:

  1. Zmeňte svoj krém – klesajúce teploty vyžadujú menšiu inventúru poličky s kozmetikou. Krémy, ktoré ste používali v lete, s ľahkou štruktúrou založenej na báze vody, môžete smelo odložiť na ďalšiu sezónu. Nízke teploty v kombinácii s vysokou vlhkosťou a studeným vetrom vyžadujú hustejšie hydratačné krémy s vyšším obsahom živín, ktoré znovu obnovia prirodzené ph pokožky, dodajú potrebnú vodu a pomôžu zregenerovať do hĺbky kože. V zložení produktov by ste mali hľadať najmä vitamín C a E, minerálne látky, kolagén či elastín. Po lete môžete opäť zaradiť aj krémy s retinolom, teda vitamínom A.
  1. Doprajte si návštevu v kozmetickom salóne – jeseň je ideálnym ročným obdobím, kedy by sme mali prenechať starostlivosť o našu pokožku profesionálom z kozmetického salónu. Vyskúšajte peeling, ktorý zbaví vašu pleť odumretých buniek a pleť krásne rozžiari a vyhladí. Nemusíte sa obávať, že by pokožka stratila krásne dovolenkové opálenie. Melanín, farbivo zodpovedné za čokoládový odtieň opálenej pokožky sa nachádza v spodných vrstvách pokožky, a teda peeling naň žiadny vplyv mať nebude. Nielen pre tie z nás, ktorých trápi suchá či citlivá pleť, je ideálnym ošetrením v salóne hlboko hydratujúca mezoterapia. Vďaka nej pleť dostane kompletný kokteil živín, ktoré pleť omladia a dokonca vyhladia.
  1. Váš domáci wellness – využite dlhé sychravé večery a pripravte sa na relax v domácich kúpeľoch. Nielen tvár, ale aj pokožka celého tela si zaslúži vašu pozornosť. Začnite horúcim kúpeľom, do ktorého pridajte svoje obľúbené éterické oleje (eukalyptus, levanduľa, citrusové vône, čajovník, ruža, atď). Pozor, voda má byť teplá, ale nie vriaca! Ideálna teplota vody je do 38 stupňov. Nepreháňajte to zbytočne ani s množstvom vonných olejov, stačiť vám bude 3-8 kvapiek. Po výdatnom kúpeli budú póry otvorené, pokožka krásne prekrvená a pripravená na masáž či peeling. Začnite s odstraňovaním suchej pokožky. Na telo môžete použiť jednoducho lufu či prírodné mydlo s abrazívnymi čiastočkami. Na tvár si môžete namiešať vlastný peelingový krém. Použiť naň môžete napríklad himalájsku soľ, med, olivový olej, kvety levandule, kávu a pod. Na záver nezabudnite aplikovať na celé telo hydratačný krém – vyskúšajte napríklad zázračné účinky kokosového oleja.
  1. Správny sprchovací gél – hoci kúpeľ by si mnohé z nás najradšej dopriali každý deň, pravdou je, že v uponáhľanej dobe nám ostáva čas zväčša len na sprchu. O to viac by sme preto mali dbať na to, aký sprchovací gél používame. Uprednostniť by sme mali tie so zložením čo najbližšie k prírode. Jedným z nich je aj vegánsky sprchovací gél od CD kozmetiky, ktorý neobsahuje žiadne kontroverzné látky ako sú minerálne oleje, parabény, silikóny či umelé farbivá. Vďaka svojmu ľahkému zloženiu pomáha zachovávať prirodzené ph pokožky a jej ochrannú lipidovú vrstvu. Vybrať si môžete z troch jemných vôní: sladké granátové jablko, svieže citrusové plody alebo lekno, ktoré je vhodné aj pre ženy s citlivou pokožkou.