Poznáme víťaza prestížnej barmanskej súťaže

Vo štvrtok 22. septembra vyvrcholila v bratislavskom River´s clube na Dunaji prestížna barmanská súťaž Národné Finále Heineken Star Serve. V osobných súbojoch si meralo sily 16 barmanov z celého Slovenska, ktorí sa do finále súťaže kvalifikovali počas viacerých kôl  prebiehajúcich od tohtoročného marca.  Na základe rozhodnutia päťčlennej odbornej poroty, na čele ktorej bol globálny sládok spoločnosti HEINEKEN Willem van Waesberghe si titul Majster čapovania piva Heineken odniesol Peter Urbánek, ktorý pracuje v prevádzke Music Café v Nitre. Porota v barmanských súbojoch priamo na pódiu hodnotila dokonalé zvládnutie 5-tich krokov rituálu čapovania Heineken Star Serve, individuálnu kreativitu pri podávaní piva Heineken, ako aj dávku charizmy a osobného šarmu, ktorá je pri práci za barovým pultom nevyhnutná. 

Víťaz súťaže Peter Urbánek získal okrem titulu Majster čapovania piva Heineken aj atraktívnu odmenu vo výške 2.000 EUR a poukaz pre svoj podnik na nákup tovaru z portfólia spoločnosti HEINEKEN Slovensko v hodnote 1000 EUR. Na druhom mieste v súťaži sa umiestnila Nikola Nižnianská z podniku Club Aquabelly v Prešove a získala odmenu 1 500 EUR pre seba a poukaz v hodnote 800 EUR pre svoj podnik. Tretí najlepší barman v súťaži Alfréd “Fredy“ Šmatlánek zo Steps baru v Trenčíne sa môže pochváliť ziskom odmeny 1000 EUR pre seba a 500 eur v podobe poukazu pre svoj podnik.

Členom päťčlennej odbornej poroty bol globálny sládok spoločnosti HEINEKEN Willem van Waesberghe, ktorý na finále súťaže pricestoval priamo z Amsterdamu, uznávaný odborník v barmanskej branži Tomáš Holec, a znalci piva a jeho správneho čapovania zo spoločnosti HEINEKEN Slovensko. Päťčlennú porotu víťazný barman Peter Urbánek oslovil bezchybným zvládnutím rituálu čapovania, ako aj prirodzeným prejavom a charizmou, s akou pivo Heineken čapoval a servíroval. Majster čapovania Peter Urbánek pracuje ako barman už 12 rokov: „Nemohol som si želať viac. Víťazstvo je pre mňa obrovská pocta, nesmierne ma to teší. Po profesionálnej stránke ma to naštartovalo a posunulo o kus vpred. Zároveň musím priznať, že byť prvým Majstrom Slovenska v čapovaní piva Heineken je pre mňa veľký záväzok,“ povedal celkový víťaz. 

Vzdelávaniu našich prevádzok v správnom čapovaní piva Heineken sa venujeme už niekoľko rokov, celoslovenskú súťaž Národné finále Heineken Star Serve sme však zorganizovali u nás prvýkrát. Sme veľmi radi, že sa podujatie stretlo s veľkým ohlasom u odbornej verejnosti a najmä u samotných barmanov. Kvalita je súčasťou DNA medzinárodnej značky Heineken, a správny postup čapovania rituálom Star Serve je jej neoddeliteľnou súčasťou,“ hovorí Monika Kottmanová, Horeca Development Manager spoločnosti HEINEKEN Slovensko, ktorá sa venuje vzdelávaniu prevádzok v oblasti správneho čapovania piva.

O nezabudnuteľnú atmosféru finálového večera sa postaral moderátor rádia Európa 2 Matúš Krnčok, ako aj svetoznámy DJ Rosh, holandský umelec, ktorý sa preslávil produkciou elektrizujúcich tanečných párty v štýle známom ako „dirty Dutch“. Do Bratislavy priniesol pravú holandskú párty v štýle „One night in Amsterdam“, na ktorej sa účastníci súťaže a pozvaní hostia zabávali až do neskorých nočných hodín.