Ako zabaviť školákov pošas sychravých víkendov?

Z dielne viedenskej továrne Piatnik prichádza novinka Shadow Master, spoločenská hra pre deti od osem rokov, ktorá precvičuje ich bystrosť a vizuálnu predstavivosť.

Cieľom novej spoločenskej hry Shadow Master je čo najrýchlejšie správne rozpoznať tiene a priradiť ich k správnym obrázkom. Výhodou je, že všetci hráči hrajú súčasne, takže deti pri hre nenudí čakanie na ťah protihráčov. Vyhráva ten najrýchlejší. „Táto hra trénuje rýchle reakcie, pamäť a taktiež vizuálnu predstavivosť. Je vhodná pre troch až šiestich hráčov. Mamičky tak majú možnosť zabaviť svoje deti a ich kamarátov počas sychravých víkendových popoludní,“ hovorí Jana Karásková zo spoločnosti Piatnik, ktorá je výrobcom spoločenských hier a kariet s tradíciou od polovice 19. storočia.

Ako sa Shadow Master hrá?

Tiene jednotlivých predmetov sa navzájom prekrývajú, viditeľné sú iba ich časti. Tak vznikajú obrazce. Je potrebné nájsť skutočného majstra tieňov, ktorý dokáže jednotlivé obrázky rozpoznať. Jedna výzva strieda druhú. Tieň v tvare polkruhu môže byť kúsok jablka alebo aj pancier korytnačky a špicatý roh zase ucho mačky či krídlo lietadla. Koho bystrosť vyhrá?

Za každý správne odhalený tieň získava hráč body. Každý bod posúva hráča bližšie k cieľu. Komu sa ako prvému podarí dostať do cieľového políčka, vyhráva a stáva sa víťazom titulu majster tieňov.

Hru Shadow Master vytvoril pre spoločnosť Piatnik Wolfgang Warsch a ako uvádza, jedna hra trvá v priemere 40 minút a je ideálne, ak ju hrajú štyri deti. Hra je atraktívna tak pre dievčatá, aj chlapcov.

Novinku značky Piatnik môžete kúpiť pohodlne cez e-shop Piatnik, kde za dopravu neplatíte. Viac na www.eshop-piatnik.cz.