5 tipov ako zažiť najlepší víkend svojho života

Nie je to tak dávno, čo médiami preletela informácia o tom, že ľudia nad 40 rokov by mali pracovať len 3 dni do týždňa. Žiaľ, pre väčšinu z nás je to nepredstaviteľné a keď si ukradneme čo len jeden predĺžený víkend pre seba, sú to pre nás také malé Vianoce. Poznáme však 5 tipov ako prežiť nezabudnuteľný víkend takmer vždy, príjemne pri tom zrelaxovať a nemusí to stáť ani tak veľa.

Úspešní ľudia poznajú hodnotu svojho času, nie je preto prekvapením, že využívajú súkromné lietadlá či lode, aby sa dostali na miesto svojho oddychu čo najrýchlejšie. Väčšina z nás však na vrtuľník ani jachtu nemá, ale ani tak netreba hádzať flintu do žita. Tajomstvo totiž tkvie v niečom úplne inom, ako v peniazoch. Tu je 5 tipov, ako čo najlepšie stráviť najnezabudnuteľnejší víkend vášho života a naštartovať sa do sychravých jesenných dní:

  1. Vypnite sa. Pre niekoho nie je víkend časom relaxu, ale len možnosťou dohnať zameškanú prácu a preto je na mobile a notebooku aj počas soboty a nedele. Niet potom divu, že o pár rokov človek s takýmto životným štýlom dospeje k vyhoreniu alebo nomofóbii, teda chorobnej závislosti byť nonstop online na mobile. Aby sa vám to nestalo, nebojte sa odstrihnúť v čase zaslúženého voľna od práce, veď na to je predsa určené. Ak to nejde úplne, stanovte si presnú dobu, kedy skontrolujete a odpoviete na tie najnutnejšie maily. Mali by to však byť dve 15-minútové, maximálne však polhodinové pauzy za deň. Všetko ostatné počká, uvidíte. Ocení to nielen vaša rodina, no aj vaša psychika. TIP: Vyskúšajte úplne off-line nezabudnuteľné Meditačné víkendy alebo Ústranie v tme, neoľutujete!edu-01-wobler-150x150-v04
  1. Pohyb – ničiteľ stresu aj negatívnych myšlienok. Áno, vieme, že víkend je čas leňošenia, ale je dokázané, že naša psychika si oddýchne viac pri aktívnom, ako pasívnom odpočinku. Domáce práce či upratovanie, no ešte viac pobyt v prírode vám pomôžu nájsť vytúženú rovnováhu. Navyše zelená farba preukázateľne ukľudňuje a okrem vašej kondičky posilňujete aj váš imunitný systém. TIP: Až do polovice decembra môžete zažiť večerný výstup na najvyššiu kostolnú vežu na Slovensku v Spišskej Novej Vsi. Množstvo ďalších skvelých tipov na víkend, na ktoré budete spomínať do konca svojho života, nájdete na http://slovakia.travel/.
  1. Smejte sa. Smiech uvoľňuje stuhnuté svaly a predlžuje náš život. Zasmejte sa preto nielen cez víkend, no každý deň. A neusmievajte sa len na druhých, ale aj na seba. Uvidíte, že to oceníte najmä počas týchto sychravých dní. Smejte a zabávajte sa cez víkend veselo s celou rodinkou. Bonusom bude dobrý pocit zo spoločne prežitých chvíľ, no aj postavička ako lusk – veď napríklad už 15 minút smiechu spáli rovnaké množstvo kalórií ako sa nachádza v pásiku čokolády. TIP: Siahnite napríklad po zábavnej spoločenskej hre, choďte do kina na komédiu alebo si spolu bláznivo zatancujte.
  1. Privoďte si pocity šťastia a prežite ich s blízkymi. Je dokázané, že najlepšie si zážitky uchováme v pamäti vtedy, keď ich prežijeme s inými ľuďmi a  o svoje pozitívne emócie a dojmy sa s niekým podelíme. Už dávno túžite zažiť nezabudnuteľný wellness, gurmánsky či párty víkend? Neodkladajte to. Víkend plný pohody môžete zažiť aj doma, na mieste, ktoré dôverne poznáte a v kruhu tých, ktorí sú vám najbližšie. TIP: Zapojte sa do súťaže značky Eduscho a vyberte si relax podľa svojich predstáv. Ušetríte aj čas, pretože nemusíte nikam cestovať – váš vysnívaný GRANDE VÍKEND totiž príde priamo za vami. Najúžasnejšie chvíle si vychutnáte doma pri šálke lahodnej kávy spolu so svojou rodinou a priateľmi. V domácom pohodlí sa o vás postará tím ľudí, vďaka ktorému si budete môcť užiť voľno naplno. Ochutnať tie najlepšie jedlá, oddýchnuť si pri wellness aktivitách či užiť si oslavu, je to len na vás, čo si vyberiete. Okrem GRANDE víkendov je pre vás pripravených aj množstvo vecných cien, ktoré sa žrebujú každý týždeň. Neváhajte, najlepší víkend u vás doma si môžete užiť len do 20.11.2016.
  1. Spoznávajte nové miesta aj ľudí, skúšajte nové činnosti. Úspešní ľudia cez víkend nezaháľajú, ale vstávajú v rovnakom čase, ako cez pracovné dni. Sobotu a nedeľu využívajú na aktívny oddych a osvieženie mysle. Robí tak Bil Gates z Microsoftu, aj Elon Musk, šéf spoločnosti Tesla. Voľný čas trávi spolu so svojimi deťmi zážitkovými aktivitami alebo spoznávaním nových krajín a kultúr. Títo ľudia už vedia, že aktívne trávenie času človeka napĺňa a prináša mu pocit uspokojenia, úžasných spomienok a nezabudnuteľných momentov. Skúste to tiež! TIP: Vyfoťte si jedinečnú nočnú oblohu alebo si urobte si vlastný šamanský bubon.eduscho-grande-vikend