LG predvádza kompatibilitu so všetkými HDR technológiami

LG Electronics (LG) v spolupráci s niekoľkými poprednými poskytovateľmi a tvorcami obsahu predstavuje v rámci tohtoročného veľtrhu IFA v Berlíne silu a možnosti HDR technológie. Návštevníci môžu zažiť vysielania vo formátoch Dolby Visionô HDR a HDR10 aj technológiu HLG (Hybrid Log Gamma).

„Technológia HDR je budúcnosť, ktorá si skvele rozumie s kvalitou našich OLED, UHD a SUPER UHD televízorov. Spoločne dokážeme ponúknuť to najlepšie,“ hovorí Marek Sojak z LG. „V súčasnej dobe sú LG OLED TV a LG SUPER UHD TV jediné na trhu, ktoré podporujú ako otvorený formát HDR10, tak Dolby Vision, ktorý je preferovaný predovšetkým filmovými tvorcami a poskytovateľmi obsahu.“

 Niekoľko ukážok v rámci veľtrhu IFA predstavuje prenos obsahu HLG pomocou satelitnej siete ASTRA a pozemného vysielania BBC. Ide o vôbec prvú verejnú demonštráciu kombinujúcu technológie HDR, HFR (High Frame Rate) a HLG. Obsah kompatibilný s prenosovými systémami MPEG DASH (IP streaming) a DVB-T2 zabezpečuje spoločnosť LG v spolupráci s BBC a Európskou vysielacou úniou (European Broadcasting Union).

HLG je novým štandardom HDR, ktorý bol vyvinutý v spolupráci britskej BBC a japonskej NHK. Distribúcia jediným bitstreamom, ktorý dekódujú aj staršie prijímače, aj tie určené pre HDR technológiu, zaistí kvalitnejšie živé vysielanie aj HDR prenos pomocou káblov.

Nová technológia HFR zvyšuje snímkovú frekvenciu z 24 na maximálne 120 snímok za sekundu. Tým dosiahne nielen lepšiu kvalitu Ultra HD obrazu, ale aj realistickejšie a plynulé pohyby.

Spojenie HDR technológie a OLED televízorov LG je k videniu v rámci veľtrhu IFA 2016 do 7. septembra, Hall 18, Messe Berlin.