Komínový systém SMART

Príjemná klíma, bezpečnosť a úspora energie (a tým aj financií) zohrávajú hlavné úlohy pri výbere bývania. Dôležitú úlohu pri ich splnení zohráva tiež výber vhodného vykurovacieho systému, ktorého významnou súčasťou je komín. Dnes sú naňho kladené vysoké nároky jednak z hľadiska použitých materiálov a životnosti, ale aj z hľadiska úspornej prevádzky.

Dnes sa za ideálny komín považuje taký, ktorý obsahuje keramickú vložkú, rezistentnú voči agresívnym látkam. Keramika je totiž jeden z najodolnejších materiálov – je odolná voči teplu, kyseline, nekoroduje, a tak dokáže zabezpečiť dlhú životnosť a tichú prevádzku komínového systému. Komíny s keramickou vložkou má v ponuke napríklad spoločnosť Leier.

Vyznačujú sa jednoduchou a rýchlou montážou, odolnosťou voči vlhkosti a kyselinám, spoľahlivosťou, spĺňajú terajšie legislatívne požiadavky, umožňujú pripojiť sa na akýkoľvek druh paliva a sú vyrobené z prírodných materiálov. Novinkou je izolovaný komínový systém SMART, ktorý je najmenším na trhu. Je ideálny na použitie v rodinných domoch a slúži na pripojenie širokej škály vykurovacích zariadení s otvorenou spaľovacou komorou, ktoré sú na rôzne druhy palív – krbové vložky, kotly na drevo a uhlie, pece, kachle, drevosplyňujúce kotly aj kotly na pelety. Jeho výhodou je nepochybne jeho rozmer – z pôdorysnej plochy zaberá len 0,1 m2!

Viac informácií získate na www.leier.sk.