Jazda elegantných gentlemanov 2016

Na Slovensko opäť prichádza celosvetové charitatívne podujatie s názvom Jazda elegantných gentlemanov 2016/ Distinguished Gentleman´s Ride 2016. V nedeľu 25. septembra 2016 viac ako 50 tisíc elegantne oblečených pánov vo vyše 90 krajinách a 500 mestách osedlá svoje motocykle v štýloch café racer, bobber, scrambler, scooter a iných klasických upravených štýloch, aby zvýšili povedomie o zákernej chorobe a pomohli vyzbierať finančné prostriedky na liečbu rakoviny prostaty.

Cieľom tejto akcie je, aby elegantne upravení páni a pôvabné dámy vo veľkom štýle jazdili na svojich motorkách, šírili radosť a zábavu vo svojich komunitách a zároveň povzbudzovali mužov, aby sa starali o svoje zdravie.

Tento rok sa slovenskí elegantní gentlemani stretnú opäť v Bratislave a taktiež prvýkrát v Košiciach. Poznačte si prosím do vášho diára dátum 25. september 2016, pridajte sa k nám a prispejte na dobrú vec, alebo len príďte a povzbuďte svojich známych elegantných gentlemanov na ich jazde, na ktorej dajú zbohom rakovine prostaty.

V roku 2015 vyrazilo do ulíc približne 37 tisíc gentlemanov vo viac ako 80 krajinách sveta na štýlových motocykloch a spoločne vyzbierali 2,25 miliónov dolárov na podporu výskumu a liečby rakoviny prostaty. Za Slovensko sa zúčastnilo 85 jazdcov a vyzbieralo sa približne 1000 Eur.

O jazde elegantných gentlemanov 

Jazda elegantných gentlemanov vznikla v roku 2012 v austrálskom Sydney. Inšpiráciou bola fotografia hlavnej postavy Dona Drapera z televízneho seriálu Mad Men, na ktorej sedel na klasickej motorke vo svojom najlepšom obleku. Takto vznikla myšlienka zorganizovať tematickú jazdu, ktorá by pomohla nielen bojovať s negatívnym vnímaním mužov na motorkách, ale zároveň by spájala úzke skupiny originálnych motorkárov.

Prvá jazda prilákala viac než 2500 jazdcov zo 64 miest sveta. Úspech prvej akcie podnietil jej zakladateľa spraviť z jazdy podujatie, ktoré by mohlo pomôcť šíriť dobrú myšlienku a zvyšok, ako sa vraví, už poznáte. Tak ako po minulé roky, aj tento rok pomôže Jazde elegantných  gentlemanov bojovať s rakovinou prostaty jedna z najikonickejších značiek motocyklov na svete „Triumph Motorcycles“.