Krv v stolici včas odhalí domáci test

Ročne sa na Slovensku zistí vyše 3600 nových prípadov rakoviny hrubého čreva. V mužskej populácii má u nás celosvetovo najvyšší výskyt, celkovo sme v svetovom rebríčku druhí.* Počty ochorení nanešťastie stúpajú, ale liečebné výsledky sa zlepšujú. Dôležitú úlohu zohráva prevencia. Pokiaľ sa ochorenie rozpozná včas, je šanca na vyliečenie veľmi vysoká. Jedným z príznakov vážneho ochorenia čriev môže byť i skrytá krv v stolici. Ako rýchlo získať istotu? Vyskúšajte v rámci prevencie rýchly test na zistenie okultného krvácania v stolici – Veroval.

Veroval je nová značka osobných diagnostických testov, ktorých rýchlosť a vysoká presnosť je porovnateľná s laboratórnymi testami a ocení ju každý, komu záleží na jeho zdraví. Test je možné vykonať pohodlne a jednoducho v domácom prostredí. Vyhodnotenie testu je veľmi rýchle, väčšina testov potrebuje na zistenie výsledku iba 5 minút
Ak vás trápi hnačka alebo zápcha, chudokrvnosť, únava, dýchavičnosť, úbytok na váhe, brušná nepohoda, vyskúšajte novinku od spoločnosti HARTMANN – RICO z radu Veroval – domáci test Výhodou testu je, že takmer okamžite a v domácich podmienkach získate cennú informáciu, či sú vaše obavy opodstatnené a je potrebné vyhľadať lekára, alebo je všetko v poriadku,“ vysvetľuje Markéta Pilná, produktová manažérka spoločnosti HARTMANN – RICO a dodáva: „V prípade pozitívneho výsledku by mala nasledovať neodkladná návšteva lekára, ďalšie vyšetrenia, stanovenie diagnózy a liečebného procesu.“Prevencia črevných ochorení. Pomáha včas odhaliť nebezpečenstvo okultného krvácania do stolice.

„Krvácanie do stolice môže byť známkou ochorenia čriev, ako sú zápaly a črevné polypy, ale aj začínajúceho nádorového ochorenia čreva. Preto u nás prebieha skríning rakoviny hrubého čreva pomocou testu na skryté, tzv. okultné, krvácanie do stolice Pozitivita testu ešte neznamená prítomnosť ochorenia, ale je dôvodom k návšteve lekára, ktorý zvolí ďalší postup,“ vysvetľuje MUDr. Jana Bendová, praktická lekárka pre dospelých.

5 dôvodov pre domáci test Prevencia črevných ochorení
1. Diagnostická metóda je vhodná pre všetky vekové kategórie (teda aj deti)
2. Rýchlosť výsledku – iba 5 minút
3. Možnosť diskrétneho prevedenia v pohodlí domova
4. Prevencia v medziobdobí medzi klasickými prehliadkami u lekára
5. Presnosť viac ako 98 %

Každý domáci test obsahuje návod s podrobnými inštrukciami krok po kroku. K dispozícii sú aj inštruktážne videá na stránke http://veroval.info/sk-sk a na YouTube kanáli spoločnosti HARTMANN – RICO.