Fond Magnesia GO spúšťa prihlasovanie do nového ročníka súťaže.

Mladí talentovaní športovci zo Slovenska a Českej republiky majú opäť jedinečnú šancu získať finančnú podporu, ktorá môže byť rozhodujúca pre ich budúcu kariéru. Fond Magnesia GO aj tento rok podáva pomocnú ruku spolu s ambasádorom projektu hercom Ondřejem Vetchým.

Projekt je organizovaný spoločnosťou Karlovarské minerální vody, najväčším výrobcom minerálnych a pramenitých vôd v strednej Európe. Šesť finalistov ročníka 2016 si medzi sebou rozdelí neuveriteľnú výhru 1 milión českých korún. Registrovať sa môžu už teraz na oficiálnej webovej stránke www.magnesiago.sk.

Poslaním Fondu Magnesia GO je podpora nádejných športovcov na ceste za ich športovými snami. Prostriedky, ktoré vďaka Magnesii získajú, im pomáhajú nielen v príprave a športovom rozvoji, ale prinášajú im aj výrazný náskok pred náročnou svetovou konkurenciou. Princípom projektu je vybrať šesť mladých, nadaných a cieľavedomých športovcov. O ich umiestnení v súťaži a tým pádom aj o výške finančnej odmeny následne rozhoduje verejnosť prostredníctvom on-line hlasovania.

 Motiváciou k prihláseniu sa do nového ročníka Fond Magnesia GO môžu byť pre mladých športovcov príbehy finalistov, ktorí v projekte uspeli v predošlom ročníku. Vďaka získanej finančnej podpore sa mohli posunúť na ešte vyššiu športovú úroveň. Jednou z nich bola aj naša úspešná plavkyňa Barbora Mišendová, rodáčka z Košického kraja – „Podpora od Fondu Magnesia GO mi veľmi pomohla v príprave na sezónu. Mohla som si za ňu dovoliť viaceré zahraničné sústredenia, vďaka ktorým som o krok bližšie k svojmu snu. Taktiež som si mohla za získané financie zakúpiť ochladzovací bazén, ktorý bude napĺňať moje potreby v oblasti regenerácie.“

 Jakub Matúš, šprintér z Trnavy má za sebou úspešnú letnú sezónu, podarilo sa mu výrazne zlepšiť svoje osobné rekordy. Získanú finančnú podporu Fondu Magnesia GO použil na skvalitnenie tréningového procesu. „Vďaka Magnesii som získal veľa skúseností, ktoré ma stále posúvajú ďalej.“

 Projekt zastrešuje od jeho vzniku v roku 2014 herec Ondřej Vetchý, ktorý je sám nadšeným športovcom – „Verím, že úspech v športe je triumfom nielen talentu a potrebného šťastia, ale aj vôle, vytrvalosti a odhodlania. Práve v tejto tvrdohlavosti, v dobrom slova zmysle, vidím presah aj do každodenného života a tiež vklad do budúcnosti. Inicioval som preto projekt, ktorého cieľom je podporiť nádejných športovcov, ktorým nedostatok financií bráni v ich ďalšom rozvoji, o ktorý preukázateľne a dlhodobo s úspechom usilujú a majú pre neho všetky predpoklady,“ hovorí Vetchý. Jeho výzva na účasť v projekte sa tak týka

všetkých mladých športovcov. Rozhodujúcim kritériom pre užší výber do finálovej šestice je totiž predovšetkým usilovnosť, odhodlanie, disciplína a tvrdá drina.

 Komu splní Fond Magnesia GO športové sny tento rok, zostáva zatiaľ otvorenou otázkou. Mladí športovci sa ale môžu do programu zapojiť už teraz. Registračný formulár je k dispozícii na webovej stránke projektu www.magnesiago.sk. Registrácia bude ukončená 25. 8. 2016.