Festival Trnavský Jazzyk opäť pritiahne svetové jazzové hviezdy na jedno pódium

V prvý augustový víkend otvorí svoje brány už 13. ročník open air festivalu Trnavský Jazzyk. Tešiť sa môžete na slovenské i zahraničné jazzové formácie, ale najmä na headlinera tohto ročníka, svetoznámeho indického perkusionistu TRILOKA GURTU so svojou skupinou. 

Trnavský Jazzyk má už stabilné miesto medzi podujatiami, ktoré sa počas kultúrneho leta konajú v najstaršom kráľovskom meste na Slovensku – v Trnave. Pre svoju kvalitnú dramaturgiu sa radí medzi najvýznamnejšie jazzové festivaly na Slovensku vôbec. Návštevníci si v podaní renomovaných slovenských a zahraničných hudobníkov vychutnajú 5. a 6. augusta zmes rôznych štýlov – od klasického i moderného jazzu cez fusion, chill out, etno, funk či soul.

Skupina Jazzanova rozprúdi krv v žilách jazz-funkovým setom v podaní live kapely s americkým spevákom Paulom Randolphom. Pred nimi sa predstaví nový projekt Eugena Vizváryho pod názvom Part II: For Jaco, ktorým vzdá hold basgitarovej legende. V sobotu vystúpia fenomenálny huslista Adam Baldych spolu s Helge Lien Triom z Nórska a headliner Trnavského Jazzyka svetoznámy indický perkusionista Trilok Gurtu so svojou skupinou. Oba festivalové dni otvoria domáce orchestre – v piatok Matúš Jakabčic CZ-SK Big Band a v sobotu tradičný Fats Jazz Band.

Podujatie sa uskutoční v priestoroch Mestského amfiteátra, ktorý poskytuje zaujímavú scenériu a ideálne zázemie pre festival. Atmosféru spríjemní aj Chill-out zóna a po hlavnom programe aj Jam session. Milovníci jazzovej hudby si môžu vstupenku na tento jedinečný festival zakúpiť samostatne alebo v rámci zvýhodneného víkendového pobytového balíka,“ hovorí o festivale Michaela Potočárová, riaditeľka OOCR Trnava Tourism Viac informácií o pobytových balíkoch nájdete na www.regiontirnavia.sk/ponuky/pobytove-baliky.

Dátum a čas konania:
5.- 6. augusta 2016
Začiatky koncertov o 19:00 hod.

Vstupné (predpredaj):
1 – dňová vstupenka / 17,- €
2 – dňová vstupenka / 27,- €

Deti do 12 rokov vstup zdarma (iba s doprovodom rodiča), ZŤP a 1 x doprovod ZŤP-S so zľavou 50%.

Vstupné na mieste:

1 – dňová vstupenka / 19,- €
2 – dňová vstupenka / 29,- €

Viac informácii o festivale nájdete na:  

http://www.regiontirnavia.sk/podujatia/top-podujatia/trnavsky-jazzyk