AKG N90Q – slúchadlá zamerané na každučký detail

Tieto slúchadlá sú vrcholným predstavením technologickej vyspelosti firmy AKG. Majiteľ tohto „skvostu“ si môže dvomi otočnými ovládačmi na náušníkoch jednoducho a pohodlne regulovať hlasitosť, úroveň basov, ako aj výšok. Dokážete si teda upraviť výstup podľa svojej „chuti“ a podľa žánru, ktoré v danom momente počúvate.

Obrovskou výhodou je, že aj ľudia s extra citlivým a vytrénovaným sluchom si dokážu upraviť výstup tak, aby zvukový výstup nebol skreslený. Ako? Vďaka technológii TruNote, ktorá zabezpečuje presnú zvukovú reprodukciu, takže si zvuk zväčša iba „doladíte“. Okrem toho AKG N90Q ponúkajú aj tri režimy priestorového počúvania, ktoré zahŕňajú režim „Standard“, „2.1 Studio“ a „5.1 Surround Sound“. Audiofili hľadajú v nahrávkach každý detail a vďaka vstavenému DAC je kompresia, teda strata kvality, minimálna. Táto technológia umožňuje digitálnym audio stopám vo vysokom rozlíšení v PC alebo Android zariadení, priame pripojenie so slúchadlami cez mikro USB port, takže nie je potrebná žiadna digitálno/analógovo/digitálna konverzia, ktorá má za následok spomenutú stratu kvality.

AKG dodáva v základnom balení tri káble s rôznymi konektormi, a zároveň je pribalený aj adaptér do lietadla. A keďže jednou zo základných funkcií týchto slúchadiel je aj aktívne potláčanie hluku, ktoré má isté energetické nároky, tak sa v AKG rozhodli pribaliť aj externú nabíjačku (powerbank), s ktorou predĺžite dobu prehrávania hudby až o niekoľko hodín. K modelu AKG N90Q dostane aj odolný transportný box, do ktorého ich môžete zložiť a penové vankúšiky obšité jemnou ovčou kožou, tak neprídu k žiadnej ujme. Investícia 1 399 € je vysoká, ale rozhodne ju nebudete ani sekundu ľutovať. Okrem toho opodstatnenosť tejto investície potvrdzuje aj to, že slúchadlá boli vyvinuté v spolupráci s Quincy Jones a plus aktuálne získali slúchadlá N90 aj ocenenie EISA ako „Najlepšie Európske high-endové slúchadlá pre rok 2016-17“.

Viac informácií získate na www.akgaudio.sk.