Ďalšie prvenstvo pre Goodyear a Rainera Zietlowa: nový svetový rekord!

Rainer Zietlow za volantom vozidla Touareg Eurasia prekonal vzdialenosť 15 145 kilometrov medzi najvýchodnejším bodom Ázie a najzápadnejším mestom Európy za menej ako sedem dní (6 dní, 9 hodín a 38 minút) na pneumatikách Goodyear Wrangler

Rainer Zietlow a Goodyear vytvorili nový svetový rekord za najrýchlejšiu jazdu naprieč Euráziou na trase medzi Magadanom, najvýchodnejším automobilom dostupným mestom Ázie a najzápadnejším európskym mestom – Lisabonom. Do Lisabonu prišiel 6. júla 2016. Spolu s kameramanom Mariusom Bielom a novinárom Petrom Bakanovom dovŕšil impozantnú 15 145 kilometrov dlhú cestu za 6 dní, 9 hodín a 38 minút. Týmto časom prekonal tím doterajší svetový rekord 8 dní a 12 hodín.

Rainer Zietlow a jeho tím sa pri pokuse o rekord na ceste cez sedem európskych krajín spoľahli na pneumatiky radu Goodyear Wrangler. Náročný terén a komplikované poveternostné podmienky, vrátane známej ruskej kolymskej diaľnice s tromi tisícami kilometrov povrchu tvoreného štrkom a blatom, podrobovali techniku na celej 15 145 kilometrov dlhej trase obrovskej zaťažkávacej skúške. Pre jazdu z Magadanu do Jakutska Rainer zvolil pneumatiky Goodyear Wrangler All Terrain Adventure s kevlarom, po zvyšok cesty až do Lisabonu bol jeho Touareg obutý do pneumatík Goodyear Wrangler HP All Weather.

Rád by som Rainerovi a jeho tímu poblahoželal k ich novému svetovému rekordu, už zase to dokázali! Sme hrdí na to, že sme mohli prispieť k ich úspechu na tejto úžasnej ceste a preukázali, že pneumatiky rodiny Goodyear Wrangler boli pre ich pokus tou najlepšou voľbou,“ povedal Alexis Bortoluzzi, marketingový riaditeľ spoločnosti Goodyear pre Európu, Stredný východ a Afriku.

„Sme strašne radi, že sme prekonali euroázijský kontinent s úžasným časom 6 dní, 9 hodín a 38 minút,“ povedal Rainer Zietlow. „Chcel by som opäť vyjadriť svoju vďačnosť všetkým svojim sponzorom a partnerom, vrátane spoločnosti Goodyear za to, že nám poskytla spoľahlivé pneumatiky na tie najdrsnejšie cestné podmienky. Pre svoje ďalšie pokusy by som si rozhodne opäť vybral Goodyear,“ dodal.

Rovnako ako pri svojich predchádzajúcich pokusoch o rekord Rainer Zietlow daruje vybrané prostriedky dedinke SOS v Bielorusku, do ktorej sa vypravil po úspešnom dokončení cesty.