Zažite netradičnú jazdu historickým cyklovlakom.

Na prvú tohtoročnú jazdu historickým motorovým vlakom sa môžete tešiť už v sobotu 25. júna. Vtedy totiž letnú sezónu odštartuje prvý z troch výletov do Brezovej pod Bradlom. Nástupným bodom je Múzeum dopravy v Bratislave, ale pristúpiť sa bude dať aj v Trnave. Z konečnej stanice v Brezovej pod Bradlom môžete pokračovať buď na rôzne výlety alebo na folkový festival ,,Vrátno FEST“ v Hradišti pod Vrátnom.

Aj samotná cesta vlakom bude zážitok. Pripravený je motoráčik M 262.007, ktorý za sebou potiahne okrem osobného aj bufetový vozeň a vozeň na prepravu bicyklov. Počas jazdy sa tu teda zabavíte a aj osviežite – k cestovnému lístku dostane každý cestujúci kávu alebo čaj zdarma. Organizátori zabezpečili bohatý program pre malých aj veľkých. Počas takmer trojhodinovej jazdy sa budú podávať raňajky, veď vlak vyráža už o 7:30 z Bratislavy, a nebude chýbať ani dobrá hudba.

Na konečnej, v Brezovej pod Bradlom, bude na každom zvlášť, kam sa vyberie. Ak si so sebou zoberiete bicykle, budete môcť absolvovať cyklovýlet na Branč. Peší turisti, rodiny s deťmi alebo menej zdatní cyklisti sa môžu vybrať k rozhľadni Lipovec, kde už bude čakať zaujímavý program. „Deti sa môžu povoziť na koňoch alebo sa zahrať s animátormi. Pripravená bude aj prehliadka neďalekého poľnohospodárskeho múzea a chýbať nebude ani občerstvenie v podobe gulášu, cigánskej pečienky a iných dobrôt,“ hovorí Mgr. Jaroslav Filo, predseda združenia Veterány.EU. Popoludní sa môžete presunúť na festival folku a country „Vrátno FEST“ v Hradišti pod Vrátnom, na ktorom sa predstavia slovenské a české country skupiny.

Cestou naspäť je pre vás nachystaná súťaž o zaujímavé ceny. Víťazi získajú výlet do renomovaného medovinárstva, rodinný výlet na Smolenický zámok, darčekové tašky so sladkým prekvapením a mnohé iné ceny.

Lístky je nevyhnutné rezervovať vopred a tí, čo sa zúčastnia aj nasledujúcich jázd, teda 20. augusta a 3. septembra, získajú od organizátorov malú odmenu.

Cena lístka s nástupom v Bratislave: 15 € dospelý s bicyklom, 12 € dospelý bez bicykla, 7,50 € deti do 15 rokov, rodinný lístok 2+1 32 €, 2+2 40 €

Cena lístka s nástupom v Trnave: 13 € dospelý s bicyklom, 10 € dospelý bez bicykla, 6 € dieťa do 15 rokov, rodinný lístok 2+1 – 29 €, rodinný lístok 2+2 – 37 €.

Viac informácií nájdete na stránke www.veterany.eu