- Smart kamery radu mydlink boli ocenené cenou Red Dot Award 2021
- Honda CR-V e:HEV Sport Line brázdi cesty ako diaľničný expres
- Spoločnosť Mazda predstavuje nového viceprezidenta pre ľudské zdroje v Európe
- Ľan a všetko, čo o ňom potrebujete vedieť
- Veľkonočné nákupy: Polovica Slovákov plánuje minúť najviac 100 eur
Tradičný marhuľový džem.

Obtiažnosť: ľahká príprava
Doba prípravy: asi 30 minút
Vystačí na: asi 4 poháre à 350 ml
Prísady:
1,1 kg marhúľ (očistených a nakrájaných na malé kúsky)
300 ml 100 % jablkovej šťavy
1 balenie Želírovacieho cukru Super 3:1 Dr.Oetker
Príprava:
- Vo veľkom hrnci dobre premiešame marhule s jablkovou šťavou. Pridáme želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP:
Vôňu marhuľového džemu pekne doplní dreň z Vanilkového struku ,,Bourbon” Dr.Oetker, ktorú pridáme spoločne so želírovacím cukrom.