Šance Slovenska proti Anglicku nie sú minimálne.

Pred zajtrajším súbojom v St. Etienne odborníci nevyvracajú možnosť, že by Slovensko mohlo uspieť. Úspechom bude v každom prípade aj bod za remízu, ktorá by s najväčšou pravdepodobnosťou priniesla nášmu tímu postup do vyraďovacej časti turnaja ME vo Francúzsku.

Do dejiska zápasu sa pomaly schádzajú fanúšikovia oboch táborov a podľa informácií z oficiálnych zdrojov sa tento súboj označuje ako rizikový. Z jednoduchého dôvodu – z Anglicka ako zo Slovenska prúdi na miesto stretu oboch reprezentácií množstvo radikálne orientovaných priaznivcov, takže je veľmi pravdepodobné, že sa nebude opakovať relatívne priaznivá atmosféra ako v stredajšom zápase s Ruskom. Bezpečnostné zložky sa pripravujú na možnosť, že sa malebné uličky tohto krásneho mesta transformujú na ,,bojovú zónu“. Kompetentné orgány plánujú posilniť kontrolné stanoviská na rôznych dôležitých lokalitách, ale okrem toho chcú aj rozmiestniť hliadky na menej frekventované oblasti, pre prípad, že by si toto miesto vytipovala nejaká skupina agresorov čakajúca na ,,svoju šancu“.

Samotný súboj na trávniku podľa všetkého prinesie veľmi dynamický futbal, pretože oba tímy sa v doterajšom priebehu turnaja prezentovali veľmi kvalitnou hrou zo zabezpečenej obrany. Rozhodujúcim faktorom bude, zdá sa, záložná rada. A tú majú silnú oba tímy. Marek Hamšík sa ukazuje vo výbornej forme, ale rovnako aj James Milner, alebo Jack Wishere hrajú na vynikajúcej úrovni.

Slovensko sa po skončení zápasu môže ocitnúť ako na prvej pozícii, tak aj na poslednej. Dôležitý zápas sa bude hrať aj v Toulouse, kde si zmerajú sily Rusko s Walesom. Našťastie sa však nemusíme na tento výsledok vôbec pozerať, pretože všetko máme vo ,,svojich rukách“.

Jnt