Samsung Galaxy Tab A (2016): elegantný a praktický pomocník pre celú rodinu.

Spoločnosť Samsung predstavila nový tablet Galaxy Tab A (2016). Vyniká najmä moderným minimalistickým dizajnom s veľkým jemným displejom a prepracovanými nástrojmi pre rodinné využitie. K tabletu je možné zaobstarať polohovateľný obal Magnetic Book Cover pre jednoduchú manipuláciu a nastavenie zobrazovacieho uhla. Nastaviteľný uhol ocenia používatelia nielen pri sledovaní filmov a videí, ale tiež ponúka väčšie pohodlie pri písaní.

Vylepšený displej WUXGA o veľkosti 10,1″ (1920 × 1200) dosahuje v porovnaní s predchádzajúcim modelom až o 70 % jemnejšie rozlíšenie. S hodnotou 224 ppi totiž ponúka dvakrát toľko obrazových bodov ako ostatné HD displeje. Sledovanie videí, čítanie elektronických kníh alebo surfovanie po internete je preto vždy perfektné.

Internú pamäť o veľkosti 16 GB je možné ešte rozšíriť pomocou MicroSD kariet až do kapacity 200 GB a vďaka nástroju OneDrive je možné po dobu 2 rokov využiť ďalších 100 GB úložného miesta v sieti. Tablet je vybavený dvoma pokročilými fotoaparátmi so svetelnosťou f/1,9 – 8 Mpix na zadnej strane a 5 Mpix na prednej strane. Spolu s funkciou HDR pre sýtejšie tóny zabezpečí, že fotografie budú vyzerať skvele aj za zhoršených svetelných podmienok. Kapacita batérie 7 300 mAh vydrží napríklad až 12 hodín sledovania videí.

Zariadenie pre celú rodinu

V režime Multi-User možno nastaviť jednoduché profily pre každého člena rodiny a prispôsobiť tak aplikácie, hry i všetok multimediálny obsah a uchovať osobné informácie naďalej súkromné.

Prepnutím do špeciálne navrhnutého Kids Mode 4.0 získajú užívatelia bezpečné prostredie plné zábavy pre deti. Aplikácia ponúka širokú škálu obsahu od hier a detského fotoaparátu s využitím 3D prvkov až po kreslenie. Kids Mode 4.0 je navrhnutý tak, aby nedovolil deťom otvoriť nevhodné programy alebo odkazy. Kontrolné menu v tomto režime umožňuje nastaviť a riadiť dennú dobu užívania tabletu, alebo vyberať len tie filmy a aplikácie, ktoré majú vhodný a bezpečný obsah.

Pokročilé nástroje

Inteligentná funkcia Anti-Glare pomáha užívateľom chrániť oči, pretože automaticky upravuje jas a kontrast obrazovky podľa aktuálnych svetelných podmienok v ich okolí a umožňuje tak lepší zážitok zo sledovania. Funkcia Quick Connect umožňuje vďaka technológiám Bluetooth Low Energy a Wi-Fi Direct zdieľať a zrkadliť obsah televíznej obrazovky s tabletom. Párovanie obsahu trvá dokonca aj po vypnutí televíznej obrazovky, takže užívatelia si môžu obľúbený TV program vychutnať kdekoľvek v domácnosti. SideSync umožňuje kontrolovať obsah spárovaného smartfónu a odpovedať na oznámenia a SMS správy pomocou nástroja Quick Reply.

Samsung Galaxy Tab A (2016) bude v predaji začiatkom júla tohto roka vo verzii Wi-Fi aj LTE za odporúčané maloobchodné ceny 259 € a 319 € vrátane DPH.