PHAB 2 Pro: Celosvetovo prvý smartfón podporujúci Tango .

Na rozdiel od akéhokoľvek iného telefónu, smartfón PHAB2 Pro s technológiou Tango – súborom senzorov a softvéru od Google, ktoré vnímajú a zmapujú svoje okolie – umožňuje množstvo špičkových zážitkov rozšírenej reality (AR) vo vašom smartfóne.

S aplikáciou AR môžu študenti napríklad do triedy umiestniť virtuálneho dinosaura v reálnej mierke a zlepšiť svoje učenie vďaka dátovým vrstvám AR, ktoré sa objavujú popri tom, ako chodia okolo týchto tvorov. S hernými možnosťami AR môžete hrať virtuálne domino na kuchynskom stole, chovať digitálne domáce zviera vo svojej spálni a odvracať útoky davov votrelcov, ktorí zaplavujú váš dom. S technológiou Tango je PHAB2 Pro schopný mapovať vnútorné priestory, čo prináša zážitky, ako prehliadka múzea s rozšírenou realitou cez aplikáciu GuidiGO. Vďaka technológii Tango ponúka Phab 2 Pro nevídané zážitky pri používaní smartfónu, s ktorými sa budete neustále učiť a zlepšovať.

“Jednoducho povedané, chceli sme využiť niečo, čo už bolo úžasným konceptom a premeniť to na komerčne využiteľné mobilné zariadenie,” uviedol Jeff Meredith, viceprezident a generálny riaditeľ divízie Android and Chrome Computing, Lenovo. “Od momentu, kedy sme sa zoznámili s technológiou Tango sme vedeli, že by mohla byť všadeprítomná, rovnako ako GPS. Aby bol Phab 2 Pro inovatívnou zmenou, vytvorili sme ho v dostupnej cenovej hladine pre všetkých zákazníkov a neprinášame len najšpičkovejší telefón, ale celkovo fantastický telefón,  ktorý je prvý svojho druhu na trhu.”

“Tango našim zariadeniam umožňuje vnímať fyzický pohyb a priestor a následne má schopnosť meniť spôsob, akým na seba vzájomne pôsobíme. Veríme, že zariadenia s funkciou sledovania pozície budú všadeprítomné a sme radi, že PHAB2 Pro tieto nové funkcie prináša, vďaka čomu je váš telefón ešte užitočnejší,” povedal Johnny Lee, riaditeľ pre inžiniering spoločnosti Google.

“Spoločnosť Lenovo potrebovala pre Tango veľmi robustnú a spoľahlivú platformu a my sme nesmierne nadšení, že z dôvodu jeho pokrokovej technológie a komplexného dizajnu si vybrali procesor Qualcomm Snapdragon 652,” uviedol Alex Katouzian, senior viceprezident pre produktový manažment, Qualcomm Technologies, Inc. “Úzka spolupráca medzi spoločnosťami Lenovo, Google a Qualcomm Technologies umožnila, aby tieto nové a inovatívne užívateľské zážitky boli kompletne implementované do softvéru Snapdragon 652, vďaka čomu sme mohli splniť agresívny plán nasadenia, ktorý mala spoločnosť Lenovo, bez potreby samostatného koprocesora alebo žiadania o recertifikáciu hardvéru.”

Majitelia domov a bytov teraz môžu svoj PHAB2 Pro použiť pri prerábaní svojich domovov vďaka vizualizácii reálneho vybavenia vo svojich obývačkách a kuchyniach. Spoločnosť Lowe’s, zameraná na domácich majstrov, je jedným z prvých partnerov, ktorý vyvinul aplikáciu využívajúcu Tango – Lowe’s Vision. Aplikácia dáva zákazníkom možnosť využívať Tango technológiu pri meraní priestorov a vizualizácii toho, ako budú v danej miestnosti vyzerať spotrebiče a dekorácie, ako aj kuchynské dosky alebo obkladačky, a či sa do miestnosti budú hodiť. S aplikáciou Lowe’s Vision budú zákazníci môcť ovládať novú generáciu nástrojov rozšírenej reality len jednoduchým ťuknutím prsta.

“Tango technológia umožní našim zákazníkom vidieť veci tak, ako nikdy predtým, ako sa ich vízia domácich úprav premietne do reality,” povedal Richard Maltsbarger, riaditeľ vývoja spoločnosti Lowe’s. “Predstavením PHAB2 Pro v reťazci Lowe’s chceme dať zákazníkom k dispozícii nástroj, ktorý im pomôže s dôverou navrhnúť, začať aj dokončiť ich domáce prerábky.”