Okolo Slovenska pod krídlami značky ŠKODA.

Jubilejný 60. ročník medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska odštartuje už zajtra pod krídlami značky ŠKODA. Tá je nielen hlavným partnerom podujatia, ale aj partnerom prestížneho žltého dresu pre najlepšieho pretekára v individuálnom hodnotení. Na Okolo Slovenska absolvujú pretekári v dňoch 7. až 12. júna až 807 náročných kilometrov.

ŠKODA podporuje Okolo Slovenska, jedny z najstarších cyklistických pretekov v strednej Európe, od roku 2012. Od roku 2015 značka posilnila svoju pozíciu a stala sa hlavným partnerom podujatia aj partnerom prestížneho žltého dresu pre najlepšieho pretekára. V jubilejnom 60. ročníku sa o mobilitu podujatia postará flotila 15-tich automobilov značky ŠKODA.

60. ročník pretekov Okolo Slovenska odštartuje 7. júna atraktívnym večerným prológom v Banskej Bystrici. Záverečný finiš absolvujú pretekári 12. júna v Piešťanoch, kde sa uskutoční aj slávnostné vyhlásenie víťazov jednotlivých kategórií. Na 144 cyklistov z 24 tímov čaká prológ a 5 náročných etáp v celkovej dĺžke 807 kilometrov. Pelotón navštívi 126 miest a obcí, vypísaných je 15 rýchlostných a 17 vrchárskych prémií. Všetky informácie o pretekoch nájdu fanúšikovia cyklistiky na stránke www.okoloslovenska.com.

ŠKODA dlhodobo podporuje cyklistiku na Slovensku. Okrem pretekov Okolo Slovenska od roku 2015 partnersky zastrešuje najväčšiu cyklistickú charitatívnu akciu na Slovensku – Parasport24 Tour. Spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko je už siedmy rok hrdým partnerom Petra Velitsa, jedného z najúspešnejších cyklistov v histórii Slovenska. Z pozície generálneho partnera podporuje už tretí rok aj sériu najvýznamnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku ŠKODA BIKE OPEN TOUR.

Cyklistika je jedným z pilierov sponzoringovej stratégie spoločnosti ŠKODA AUTO. Okrem iného je už od roku 2004 oficiálnym partnerom a dodávateľom oficiálneho automobilu na legendárnej Tour de France. Spoločnosť na Tour partnersky zastrešuje rovnaké obdobie aj jeden z dresov pre individuálne hodnotenie. V roku 2015 vymenila ŠKODA partnerstvo bieleho dresu za partnerstvo prestížneho zeleného dresu. Novým oficiálnym partnerom zeleného dresu pre najlepších špurtérov je ŠKODA AUTO aj na pretekoch okolo Španielska La Vuelta, ktoré podporuje od roku 2011.