Novinky ADATA z Computex 2016

ADATA Technology, popredný výrobca vysoko výkonných modulov DRAM a NAND flash produktov, s potešením predstavil na veľtrhu Computex 2016 celý rad noviniek. ADATA sa sústredí na päť hlavných oblastí: nové úložiská 3D NAND a vysokorýchlostné PCI Express Gen 3 x4 SSD, produkty so značkou XPG (SSD a pamäte pre hráčov a pretaktovaváčov), Apple MFi certifikované produkty s Lighting a USB Type-C pripojením a externé úložiská navrhnuté tak, aby odolali vode, prachu a nárazom.

Vítame novú generáciu SSD: 3D NAND a PCI Express 3.0 x4

V snahe o implementovanie a optimalizácia vývoja „solid state“ technológie pripravila ADATA rad SSD diskov, ktoré využívajú 3D NAND pre vyššiu hustotu, vyšší výkon a lepší pomer ceny a výkonu. Tieto inovatívne technológie sú už pripravené pre spotrebiteľské produkty. Novú modelovú radu označuje ADATA ako Ultimate, aby vyzdvihla jeho ultra-vysoký výkon. K SSD diskom radu Ultimate SSD patria SU700, SU800 a SU900. Nový rad SSD SR1030 pomáha určovať smer 3D NAND, pretože spĺňa vysoké požiadavky na rýchlosť aj pre nasadenie v serveroch, ako vôbec prvý SSD určený pre priemyselné použitie a servery postavený na technológii 3D NAND.

Predstavené boli tiež nové modely využívajú rozhranie PCI Express 3.0 x4 (PCIe Gen 3×4) pre väčšiu šírku pásma a nižšiu latenciu v porovnaní so starším SATA 6 Gb/s. Vďaka vyššej hustote sú k dispozícii modely s kapacitou až 2 TB. V modeloch na báze PCIe Gen 3×4 implementuje ADATA radiče NVMe s cieľom zabezpečiť špičkový výkon. K dispozícii sú U.2 Form Factor SSD rovnako ako modely M.2. Zvýšená kapacita, výkon a trvanlivosť nových SSD tejto generácie z nich robí ideálnych kandidátov pre aplikácie náročné na výkon, dátové centrá a rozmanité riešenia tzv. Internetu vecí (IoT).

ADATA si pripravila živú ukážku serverových systémov, ktoré využívajú integrované 3D NAND SSD na oboch PCI Express aj SATA rozhraniach.

Predstavujeme najnovšie XPG pamäte a nové výkonné SSD

Pamäte ADATA XPG Dazzle DDR4 ponúkajú LED osvetlenie, ktoré pomáha kreatívnym case modderom a ikonám eSportu vyjadriť svoj individuálny štýl s atraktívnym osvetlením v pulzujúcom režime dýchania. LED osvetlenie okamžite dodáva nádych elegancie ľubovoľnej PC zostave. Okrem nových XPG Dazzle predstavila ADATA sériu XPG živými ukážkami overclockingu s rôznymi typmi DDR4 modulov, ktoré je možné pretatovať až do 4400MHz pri chladení vzduchom.

Na veľtrhu Computex 2016 mohli návštevníci sami vidieť, prečo je XPG tak veľmi preferovanou voľbou u náročných používateľov a overclockerov s vášňou pre najnovší a najrýchlejší hardvér. XPG sa rozširuje aj v oblasti SSD s modelmi XPG SR1020NP a SX8000NP. PCIe Gen 3×4 M.2 2280 disky dosahujú ohromujúci výkon až 2900MB/s pri čítaní a 1300MB/s pri zápise. Podporujú korekcie chýb LDPC, RAID a data shaping pre zvýšenie integrity dát a zlepšenie životnosti, vďaka čomu sú skutočne ultimátnym úložiskom pre náročných používateľov.

Rastúci rad produktov s certifikátom Apple MFi s Lightning a USB Type-C

ADATA má celý rad produktov oficiálne certifikovaných MFi spoločnosťou Apple. AI910 Lightning a USB čítačka kariet umožňuje obojsmerný prenos dát pre iOS, Android a Windows. Jedná sa o jediné zariadenie vo svojej kategórii s týmito schopnosťami. AI920 Lightning je ultra ľahké a kompaktné zariadenie pre jednoduché rozšírenie úložiska iPhonu alebo iPadu. ADATA zvyšuje svoje úsilie s presadzovaní USB Type-C podporou tohto rýchlejšieho a pohodlnejšieho konektoru vo svojich produktoch. Na veľtrhu Computex predstavili celý rad produktov USB Type-C: externé SSD a HDD, enetgetické power banky, rozbočovače, dátové a nabíjacie káble. Pozornosť pútala najme powerbanka P10200Q s kapacitou 10200mAh a technológiou Quick Charge 3.0, ktorá je schopná dobiť vybitý smartphone na 80% už za 35 minút.

Triple-protected vysokorýchlostné externé USB 3.1 SSD a HDD druhej generácie

Externý SSD disk SD730 dosahuje rýchlosť čítania aj zápisu 500 MB/s vďaka rozhraniu USB 3.1 Gen 2 Type-C. Využíva vysoko kvalitné MLC Flash a má certifikát krytia IP68 (odolnosť voči prachu a vode) a certifikát triedy military-class garantujúci vysokú odolnosť nárazom. SD730 kombinuje rýchlosť a robustnosť nevyhnutné pre prežitie dát aj v náročných prostrediach. Na veľtrhu Computex ADATA predstavila rad triple-protected externých pevných diskov s novým a atraktívny dizajnom.