MINI Clubman All4 Scrambler.

Spojením MINI Clubman All4 s BMW R nineT Scrambler vzniklo MINI Clubman ALL4 Scrambler. Nová koncepcia automobilu, ktorá je pokračovaním dlhej série jedinečných vozidiel MINI vyhotovených v Taliansku a podčiarkuje koncepciu individualizácie a jedinečnosti typickú pre britskú značku.

Výraz scrambler je odvodený od anglického slova „to scramble“ s významom driapať sa. V oblasti motocyklov označuje cestný motocykel s úpravami, ktorý zvláda jazdu po nespevnených cestách alebo krátkych terénnych úsekoch. MINI Scrambler ALL4 je vďaka pohonu všetkých kolies schopné zaručiť maximálnu kontrolu nad vozidlom v akýchkoľvek podmienkach, maximálnu efektívnosť a zároveň športovosť.

Spojením MINI Clubman All4 s BMW R nineT Scrambler vzniklo MINI Clubman ALL4 Scrambler. Nová koncepcia automobilu, ktorá je pokračovaním dlhej série jedinečných vozidiel MINI vyhotovených v Taliansku a podčiarkuje koncepciu individualizácie a jedinečnosti typickú pre britskú značku.

Nový MINI Clubman je jednou z posledných noviniek v rodine MINI. Stvárňuje kultový model inšpirovaný minulosťou s novou, ešte funkčnejšou a technologicky vyspelou optikou. S väčším a všestranným MINI prichádza nová generácia vozidiel s pohonom všetkých kolies (ALL4), optimalizovanou hmotnosťou a zvýšenou efektívnosťou, spájajúca inovatívnu automobilovú koncepciu segmentu prémiových kompaktných vozidiel – typickú pre túto značku v športovejšom, všestrannejšom vyhotovení – so zábavou z jazdy.

Nový BMW R nineT Scrambler je vybavený všetkým, čo je pre tento typ motocyklov charakteristické a odpovedá svojou koncepciou na požiadavku mnohých motocyklových fanúšikov po nefalšovanej a bezstresovej radosti z jazdy na motocykli. Pri vývoji dizajnu nineT mali návrhári na zreteli pojmy ako puristická jednoduchosť, emócie a autentické tradičné materiály. Štýlom konštrukcie vychádza zo starej školy, ktorá sa v nineT spája s celkom moderným hnacím a pojazdovým ústrojenstvom do strhujúceho celku. NineT pozýva k uvoľnenej jazde rovnako ako k športovo-dynamickému vyžitiu na vidieckych cestách. Typické vlastnosti týchto dvoch výrobkov sa spojili a vytvorili exkluzívne vozidlo, jedinečný exemplár spájajúci dva podobné svety a dve slávne značky.

Zástupca značky MINI v Taliansku Federico Izzo vysvetľuje: „MINI Clubman ALL4 Scrambler bol navrhnutý so zreteľom na dizajn exteriéru a na detaily interiéru s cieľom klásť väčší dôraz na ALL4 ako na skutočný a vlastný životný štýl, synonymum slobody, originality a dobrodružstva, ktoré sú typické pre motocykle café-racer, napr. veľmi obľúbený BMW R nineT.“

Exteriér:
Tak, ako sú na BMW R nineT Scrambler riadidlá umiestnené vyššie, tak je aj dizajnová štruktúra MINI Clubman ALL4 Scrambler vo zvýšenej  polohe na zabezpečenie uvoľnenejšej a všestrannejšej jazdy.
P90222647_lowRes_mini-clubman-all4-sc
Obľúbený Scrambler vystavuje na obdiv pneumatiky ladené na off road. Preto bolo aj na MINI vybrané drsné terénne obutie, ako synonymum brázdenia krajinou po prašných cestách, po ktorých môže nenútene a bezpečne jazdiť iba to správne vozidlo.

Na prednej maske sú umiestnené originálne kruhové svetlomety BMW R nineT Scrambler: odkaz na legendárne prídavné svetlá, ktoré charakterizujú všetky športové vozidlá MINI z čias Rally Monte Carlo v 60. rokoch. Nosič je typickým prvkom vozidiel s pohonom všetkých kolies a charakteristickým prvkom vozidla MINI Traveller v 70. rokoch. S MINI Clubman ALL4 Scrambler nastal ideálny okamih znovu sa vrátiť k tomuto prvku a aktualizovať jeho štýl, inšpirovaný klasickými „záhradkami“ minulosti.

Lak automobilu s matným odtieňom Midnight ALL4 Frozen Grey pripomína farbu nádrže BMW R nineT Scrambler a podčiarkuje dizajn nového MINI Clubman a power dome na kapote. Zvýšená pozornosť bola venovaná aj najmenším detailom: odtieň Frozen Grey je zdôraznený aj leštenými doplnkami, charakteristickými pre BMW R nineT Scrambler, ako sú rukoväte, rám okien a maska chladiča.

Interiér: mottom je cit pre detail.
Interiér nového MINI Clubman All4 Scrambler poukazuje na spojenie dvoch vysoko exkluzívnych materiálov: kože Nappa a Alcantara použité tak, aby zaručili maximálne pohodlie a dlhú životnosť.

Výsledok intenzívnej návrhárskej a dizajnérskej práce, sedadlá nového MINI Clubman ALL4 Scrambler, sú zosobnením športového luxusu a odkazom na „sedlo“ typické pre BMW R nineT Scrambler vo farebnom vyhovení Sattelbraun.

Viac informácií sa dozviete na http://www.bmw.sk.