ASUS odhalil Zenvolution na výstave Computex 2016.

Predseda spoločnosti ASUS, Jonney Shih, predstavil počas tlačovej konferencie Zenvolution na výstave Computex 2016 tretiu generáciu mobilných produktov. Portfólio noviniek zahŕňa rodinu smartfónov ZenFone 3, vrátane vlajkovej lode ZenFone 3 Deluxe, ktorá posúva mobilnú fotografiu na ďalšiu úroveň.

ZenFone 3 je funkciami nabitý smartfón s prémiovým dizajnom a ZenFone 3 Ultra je výkonný phablet so 6,8-palcovým Full HD displejom. Predstavený bol aj ultratenký a ľahký notebook ZenBook 3 s prémiovým hliníkovým dizajnom a všestranné konvertibilné zariadenia ASUS Transformer 3 a ASUS Transformer 3 Pro, ktoré sa vyznačujú skvelou kombináciou mobility a pohodlia používania.

ASUS ZenboMalý inteligentný spoločník.

ASUS Zenbo vznikol z ambície predsedu spoločnosti ASUS, Jonneyho Shiha, sprístupniť robotické počítače pre každú domácnosť. Zenbo je priateľský a schopný domáci robot, ktorý je navrhnutý, aby pomáhal, zabával a robil spoločnosť rodinám. Dokáže sa nezávisle pohybovať a rozumie hovoreným príkazom, takže vie pomôcť v domácnosti a interakcia s ním je zábavná.

Pomáha seniorom sledovať ich zdravotný stav, pripomína dôležité informácie, ako je návšteva lekára, užitie liekov, plán cvičení a všetko ostatné, na čo je potrebné pamätať. Monitoruje domácnosť, a ak je to potrebné, napríklad v prípade pádu seniora na zem, okamžite upozorní vybraných členov rodiny na ich smartfóne. Tí na diaľku ovládajú robota a prostredníctvom zabudovanej kamery vizuálne skontrolovať situáciu.

Pomáha odstrániť generačné rozdiely pri používaní digitálnych služieb – asistuje pri videohovoroch, používaní sociálnych sietí, nakupovaní, streamovaní filmov a TV seriálov.

Je zábavný a užitočný kamarát pre deti, ktoré sa v rámci interakcie s ním vzdelávajú a trénujú svoju kreativitu a logické myslenie. Prehrá ich obľúbené pesničky a dokonca aj zatancuje do rytmu, pomôže im v noci zaspať rozprávaním rozprávky. Zobrazuje sprievodné obrázky na svojom displeji a ovláda osvetlenie miestnosti, aby zlepšil celkový zážitok, má vo výbave aj vzdelávacie hry a interaktívnu encyklopédiu

Dokáže ovládať inteligentnú domácnosť a zariadenia ako osvetlenie, televízor, klimatizáciu a ďalšie. Majitelia domu môžu využiť zabudovaný displej, aby skontrolovali návštevníkov pred dverami a odomkli ich jednoduchým povelom. V kuchyni, nahlas prečíta recepty a ponúka aj funkciu časovača. Keď sú majitelia bytu preč, môžu na diaľku využiť robota vo funkcii bezpečnostnej kamery, ktorá je dostupná z hocakého miesta pomocou aplikácie pre smartfón.

ZenFone 3 DeluxePrvý plne kovový smartfón s neviditeľnými anténami.

ZenFone 3 Deluxe posúva mobilné fotografovanie na ďalšiu úroveň. 23 MP fotoaparát obsahuje najnovší senzor Sony IMX318, veľký objektív so svetelnosťou f/2.0 a 4-osovú optickú stabilizáciu. Výsledkom sú vysokokvalitné a nerozmazané fotografie v takmer hocakých podmienkach.

má zabudovaný snímač odtlačkov prstov na zadnej strane. Odomkne smartfón v zlomku sekundy a technológia Quick Charge 3.0 znižuje čas nabíjania batérie. Pre tento účel, ale aj pre pripojenie príslušenstva, slúži obojstranný USB 3.0 port typu C.

Ponúka výborný vizuálny zážitok pri hraní hier, používaní aplikácií a sledovaní multimédií.

Je vybavený 16 MP fotoaparátom s technológiou ASUS TriTech, ktorá automaticky zaostruje v priebehu 0,03 sekundy, má zabudovaný snímač odtlačkov prstov na zadnej strane a odomkne telefón v zlomku sekundy.

ZenFone 3 UltraBez obmedzení a konkurencie.

Tento smartfón je navrhnutý pre všetkých milovníkov multimédií, vyniká aj v reprodukcii zvuku, vďaka dvom stereo reproduktorom s piatimi magnetmi a NXP zosilňovaču. Je vybavený 23 MP fotoaparátom Snímač odtlačkov prstov je v tomto prípade umiestnený na prednej strane, v tlačidle Domov a odomkne telefón v zlomku sekundy. V rýchlosti nabije ostatné mobilné zariadenia.

ZenBook 3Najprestížnejší notebook.

ZenBook ďalšej generácie má kompletne nový dizajn s konštrukciou, ktorá má hrúbku iba 11,9 mm a hmotnosť 910 gramov, je vyrobený z kvalitnej zliatiny hliníka, ktorá sa využíva aj v kozme a je až o 50 % odolnejšia ako bežná zliatina v iných notebookoch. Materiál je takisto elegantný a dizajn zdobí charakteristický vzor sústredených kruhov. ZenBook 3 je dostupný v troch farbách – Royal Blue, Rose Gold a Quartz Grey.

Displej sa nepoškriabe vďaka ochrannému sklu Corning Gorilla Glass 4 a v porovnaní s konštrukciou zaberá až 82 %. ZenBook 3 využíva inovatívny systém chladenia vrátane najtenšieho ventilátora na svete o veľkosti iba 3 mm.

Má plnohodnotnú podsvietenú klávesnicu so vzdialenosťou 19,8 mm medzi klávesmi. Touchpad je pokrytý sklom, zabezpečuje precízne používanie a podporu pohybových gest Smart Gestures a písania rukou. Zabudovaný snímač odtlačkov prstov podporuje technológiu Windows Hello a umožňuje odomknúť počítač aj bez nutnosti zadávania hesla alebo PIN kódu.

ZenBook 3 má výdrž batérie až 9 hodín. Vďaka technológii rýchleho nabíjania sa 60 % batérie nabije už v priebehu 49 minút.