Už ste počuli, čo znamená Frid*ex?

Nové slovo Frid*ex vzniklo spojením anglických slov Friday a Experience, teda piatok a zážitok. Je to originálny gurmánsky koncept, vďaka ktorému spoznáte nové chute a strávite príjemný večer.

„Každý piatok máte možnosť si vybrať zo 16 rôznych chodov. Čaro je v tom, že môžete začať napríklad aj dezertom, pokračovať hlavným jedlom alebo predjedlom a preskočiť opäť na dezert. Je to len na vás, aké poradie jedál si zvolíte,“ vysvetľuje Tomáš Šomody – junior sous chef reštaurácie Brasserie Anjou v Sheraton Bratislava Hotel. Dopĺňa, že ide o princíp „all you can eat“, avšak v pohodlnej forme, kedy sú vám jedlá servírované priamo na váš stôl.

Funguje to jednoducho. Prídete do Brasserie Anjou, usadíte sa, vyberiete si zo 16 možností jedál a do stojana na kartičky na stole vložíte číslo chodu, ktorý ste si zvolili. Zvyšok už zariadi príjemná obsluha, ktorá sa postará o vaše pohodlie počas celého večera.

Live cooking s profesionálnym šéfkuchárom.

Keď sa povie firemný teambuilding, väčšina si zrejme predstaví športové popoludnie so svojimi kolegami. V hoteli Crowne Plaza Bratislava vás však presvedčia, že tím dokáže spojiť aj dobrá večera v reštaurácii. Aby z nej zúčastnení mali originálny zážitok, v bratislavskom hoteli pripravili koncept Live Cooking, počas ktorého môžu hostia „pozerať šéfkuchárovi na ruky“ a sledovať ho tak priamo pri príprave kulinárskych špecialít. V ponuke sú rôzne kulinárske témy a vďaka bezprostrednej komunikácii so šéfkuchárom Petrom Dudášom môžu hostia načerpať nové inšpirácie. Celé varenie je v kompetencii kuchárskeho tímu pod vedením šéfkuchára. Live cooking však nie je len pre firmy, prísť môže akákoľvek skupina ľudí, ktorá má pozitívny vzťah k dobrému jedlu, teda aj priatelia, či rodina. Skupine, ktorá príde takýmto spôsobom upevňovať tímového ducha, stačí priniesť si so sebou len dobrú náladu. Šéfkuchár je otvorený diskusii a počas večera sa môžete pýtať na čokoľvek. Dozviete sa tak napríklad to, ako krájať lososa, vyrobiť si levanduľový cukor alebo ktoré bylinky sú na čo vhodné. Ak plánujete teambuildingové aktivity počas letných mesiacov, môžete si prípravu špecialít vychutnať aj na terase hotela s jedinečnou bylinkovou záhradkou, ktorej plody využíva šéfkuchár pri varení v hotelovej kuchyni.

Konferencia v Tatrách? Prečo nie.

Ak organizujete firemnú konferenciu, pracovné stretnutie s klientmi alebo podujatie pre svojich zamestnancov, určite viete, že lokalita je veľmi dôležitá. Výberom miesta svojim partnerom či zamestnancom ukážete, ako si ich ceníte. Okrem toho je treba myslieť aj na technické vybavenie a to, či dané miesto dokáže poskytnúť všetkým také zázemie, aké potrebujú. Spojenie noblesných historických priestorov s najmodernejším vybavením môžete nájsť aj na vo Vysokých Tatrách. Konferenčné priestory Grand Hotela Kempinski High Tatras majú výhľad na tatranskú prírodu a Štrbské pleso a zároveň ponúkajú moderné technické zázemie. Kapacita miestností je variabilná od 50 až do 200 osôb. Vysoké okná zabezpečia dostatok denného svetla počas dňa a vysoké stropy a otvorené kozuby vytvoria slávnostnú atmosféru počas večerných podujatí. Od apríla až do novembra ponúka hotel na každých 30 rezervovaných izieb jednu izbu navyše zdarma a tiež zľavu na nápoje v lobby bare. K dispozícii je tiež technické vybavenie ako flipchart, plátno a dataprojektor. Naplánovať a zorganizovať podujatie veľkého rozsahu však býva často veľmi stresujúce. Hotel preto organizátorovi ponúka jazdu na segwayi, aby sa nadýchal čerstvého vzduchu a zbavil sa stresu. Tiež si môže dopriať 30-minútovú antistresovú masáž na zrelaxovanie. Organizovanie podujatí tak nadobúda nový, príjemnejší rozmer.