To najlepšie pre pokožku!

Urea je prírodná látka, ktorá sa nachádza v zdravej rohovej vrstve kože v koncentrácii približne 1%, má hydratačné a zmäkčujúce vlastnosti, preto sa s obľubou pridáva do rôznych kozmetických a dermatologických produktov. Okrem toho sa zúčastňuje na tvorbe a stabilizácii pH kože a má protisvrbivý účinok.

V prípade, že vás trápi zhrubnutá a vysušená pokožka, urea je tou správnou voľbou. Vysoko koncetrovaná urea (40%) sa používa napríklad na liečbu psoriázy, ekzémov, keratózy, kurých ôk či mozoľov. Nižšia koncentrácia 10% je vhodná práve na denné ošetrovanie suchej, zhrubnutej a popraskanej kože. Na trhu je viacero krémov, mastí či telových mliek, ktoré túto účinnú látku obsahujú.

Ideálna na pokožku chodidiel.

Zásadou č.1 ako docieliť jemné, hebké a hydratované chodidlá, je pravidelná každodenná starostlivosť. Odporúča sa mazať a natierať ich každý deň. Výborne účinkuje napríklad masť Ureagamma od spoločnosti Wörwag Pharma, ktorá obsahuje 10% urey a je bez parfumov a konzervačných látok. Kúpite ju v lekárni.

Na záver treba pripomenúť, že obzvlášť pozorní k svojim nohám a chodidlám by mali byť špeciálne skupiny ľudí, napríklad pacienti s diabetom. Do zničenej a popraskanej pokožky sa totiž ľahšie dostane akákoľvek infekcia a môže spôsobiť zdravotné komplikácie, napríklad u cukrovkárov diabetickú nohu.