Samsung uvedie do predaja SSD disky 750 EVO s kapacitou 500 GB.

Samsung rozširuje ponuku SSD diskov radu 750 EVO. Ku kapacitám 120 GB a 250 GB novo pribudne tiež 500 GB. Pamäťové SSD disky 750 EVO poskytujú bežným spotrebiteľom aj výrobcom počítačov účinný prechod z pevných diskov (HDD) alebo pomalých, základných SSD, na rýchlejšie a spoľahlivejšie riešenie pre každodenné používanie počítača.

Samsung je vybavený technológiou NAND flash a funkciami spoločnosti Samsung, ako sú Turbo Write, RAPID Mode a ochrana Dynamic Thermal Guard, ktoré spoločne prispievajú k vysokému výkonu disku. Súčasťou je aj výkonný MGX ovládač spoločnosti, poskytujú sekvenčnú rýchlosť čítania až 540 MB/s a zápisu až 520 MB/s pri použití funkcie Turbo Write.

Séria SSD 750 EVO je ideálnou voľbou pre upgrade PC. Výrazne zrýchli výpočtové a multi-taskingové potreby užívateľov doma, v škole aj v kancelárii. Vďaka softvérom Samsung Data Migration a Magician je upgrade na 750 EVO z existujúcich úložísk rýchly a jednoduchý. Disk má vo výbave tiež spoľahlivé 256-bitové hardvérové šifrovanie AES, aby zabezpečil, že uložené dáta zostanú v bezpečí. Na rozdiel od pevného disku neobsahuje žiadne pohyblivé súčasti. Spotrebitelia sa tak nemusia obávať opotrebovania týchto častí, ktoré zvyčajne vedú k strate alebo poškodeniu dát.

Vo verzii 500 GB so zárukou tri roky alebo na 100 zapísaných terabytov (TBW) vo viac ako 50 krajinách, vrátane USA, Európy, Číny, Kórey a ďalších oblastí. Predaj na Slovensku bude spustený koncom júna 2016 za odporúčanú cenu 149 € s DPH s kapacitou 500 GB.