Rudolfinum – miesto kráľovskej hostiny i pivných špeciálov.

V centre Bratislavy nedávno pribudol naozaj nevšedný podnik Rudolfinum, ktorý je novou vlajkovou loďou značky Krušovice. Ponúka hneď niekoľko dôvodov na návštevu. Pivné špeciály, ktoré inde nenájdete, tradičná kuchyňa, či originálna architektúra zaručujú, že zážitok bude naozaj kráľovský.

Rudolf II. Habsburský, rímsky cisár a český kráľ, bol známy ako muž, ktorý si vedel užívať život kráľovsky. Dodnes sa tradujú povesti o jeho úžasných oslavách, ktoré sa konali v tajných komnatách jeho veľkolepého hradu, a ktoré zasvätení nazývali „Rudolfinum“. jazykovedci sa nezhodujú na presnom pôvode tohto slova, ale pravdepodobne je spojením slov Rudolf a Finnis (Finnus) – „až do konca“. Pub Rudolfinum, ktorý sa nachádza na Šafárikovom námestí v Bratislave, ponúka kráľovské posedenie pre všetkých, ktorí si vedia vychutnať kvalitnú kuchyňu a dobré pivo.

Unikátny dizajn

Podnik však vyniká aj svojim dizajnom. V spolupráci s agentúrou Creative Department a architektmi Janou Benkovou a Marekom Bohunickým sa podarilo vytvoriť jedinečný koncept, inšpirovaný českým kubizmom – originálnym architektonickým slohom, ktorý na začiatku 20. storočia zviditeľnil Prahu ako dôležité duchovné a umelecké centrum Európy. „Český kubizmus bol geometrický a objemový, úplne inovatívny a neobsahoval žiadne antické ornamenty, ktoré sa používali dovtedy. Presne nám sedel ku konceptu pubu Rudolfinum ako spojenia kráľovskej vznešenosti so súčasnou modernou dobou,“ povedal architekt Marek Bohunický. Kubistické tvary môžeme nájsť aj na detailoch ako kovové steny, lustre v tvare goliera na šatách Rudolfa II., bar, krígle alebo na samotnom logu podniku. Perličkou je červená stolička pri každom stole, ktorá symbolizuje miesto pre kráľa.

Výnimočné špeciály i hostina

Krušovice sú prémiovým českým pivom, ktoré dlhodobo oceňujú aj slovenskí konzumenti. V pube Rudolfinum si môžu vychutnať svetlé Krušovice 10%, Krušovice Imperiál 12%, ale aj pivo Krušovice Mušketýř, ktoré je na Slovensku dostupné iba v Rudolfine. Má sladovú chuť s karamelovým doznievaním, príjemnú horkosť, a jeho vôňa oplýva karamelovými tónmi, sladom a chmeľom. Na hostí čakajú aj kráľovsky výnimočné špeciály, aktuálne Krušovice pšeničné, ktoré sa budú meniť podľa aktuálnej ponuky, a pre fajnšmekrov je súčasťou ponuky aj rezané pivo. Rudolfinum je jedinečné aj svojou ponukou jedál tradičnej českej, rakúskej a slovenskej kuchyne v modernom prevedení. Zaujímavosťou je kulinárska výzva v podobe „Kráľovskej hostiny.“ Jedná sa o trojchodové menu, s odporúčaným pivom ku konkrétnemu jedlu.

Pri tvorbe konceptu pubu Rudolfinum sme dbali na každý detail tak, aby sa tu hostia cítili ako králi,“ hovorí Monika Kottmanová, HoReCa Development Manager v spoločnosti HEINEKEN Slovensko a dodáva: „Ponuka jedál, kráľovské pivo, pivné špeciality a unikátny dizajn pubu vytvárajú koncept so skutočne osobitým charakterom. Ak máte chuť na výnimočný zážitok, Rudolfinum v centre Bratislavy je určite tou správnou voľbou.“