Objavte s deťmi rozprávkový svet a navštívte najmladší zámok na Slovensku.

Premýšľate, kam vyraziť s rodinou do prírody počas jarných víkendov? Ak hľadáte tip na výlet, nemusíte chodiť ďaleko. Navštívte s deťmi obec Smolenice, objavte čarovný zámok a popri tom ochutnajte sladký med alebo medovinu. Začiatkom júna sa navyše areál pod zámkom premení na les plný rozprávkových bytostí.

Počas sladkého výletu do Smoleníc vás sprievodca prevedie múzeom Molpír, kde si pozriete rôzne archeologické nálezy a vykopávky, faunu a flóru Malých Karpát a oboznámi vás so životom Štefana Baniča, vynálezcu padáka. Po prekonaní 99 schodov do zámockej veže Smolenického zámku budete mať anglický park ako na dlani a v miestnom včelárstve a medovinárstve ochutnáte tri druhy medoviny. Medzi nimi nebude chýbať Včelovina špeciál ocenená titulom „najlepšia medovina na svete v rokoch 2013 – 2015.“ Deti si zatiaľ pochutnajú na sladkom mede a dozvedia sa tajomstvo jeho výroby.

Prvý júnový víkend bude venovaný deťom, kedy sa v nedeľu 5. júna zámocký park premení na rozprávkový les. Medzinárodný deň detí sa už tradične oslavuje každý rok pod Smolenickým zámkom. „Pri prechádzke čarovným lesom stretnete rozprávkové bytosti ako víly, princezné, vodníkov, zbojníkov či ježibaby. Deti prejdú niekoľko desiatok stanovíšť, na ktorých sa zabavia a zároveň si aj zasúťažia,“ hovorí Michaela Potočárová z Trnava Tourism a dodáva, že „Smolenice sa tak na jeden deň stanú domovom rozprávkovej kráľovnej a kráľa, ktorí deti vítajú po zdolaní dobrodružnej výpravy.“