Neskoré májové popoludnia vám spríjemní drink s chuťou Portugalska.

Slnečné dni nás už lákajú na posedenie na letných terasách, a tak si neskoré májové popoludnia môžeme spríjemniť aj drinkom Cale Sidecar. Svojou chuťou nás prenesie do dobrodružného Portugalska. Prečo vyskúšať práve tento nápoj a aké je tajomstvo jeho prípravy nám povie Samuel Kožík, bartender Grand Hotela River Park v Bratislave.

„Inšpiráciou pri vzniku drinku bolo dobrodružné Portugalsko. Miešanie nápojov z nových chutí je pre mňa vášeň. V tomto kokteile sa spájajú chute nového a starého sveta, a preto je pre mňa radosť ho pripravovať,“ hovorí Samuel Kožík, ktorý sa v súčasnosti pripravuje na pozíciu head barman.

Cale Sidecar je tradičný brandy koktail s moderným portugalským twistom, v ktorom budete cítiť prenikavú chuť sladkého sirupu agave skombinovanú so zemitou chuťou Portského vína. Dopĺňa ho teplý dúšok brandy a čerstvá chuť citrusov. Tento nápoj je ideálny na neskoré májové poobedia,“ hovorí Samo o drinku, ktorý si môžete pripraviť aj vy, alebo namiešaný profesionálom ho môžete ochutnať počas mája v Grand Hoteli River Park v Bratislave.

Postup prípravy:

Do kokteilového šejkra pridajte 50 ml Rémy Martin VSOP, 20 ml červeného portského vína, 25 ml čerstvej citrónovej šťavy, 20 ml agave sirupu a zamiešajte spolu s ľadom. Dvakrát prepasírujte a podávajte v pohári na Martini. Nakoniec ozdobte čerstvým muškátovým orieškom (0,5 g).