Modernizáciou k zdravému bývaniu od 15. apríla do 15. júna 2016 od spoločnosti Veluxu.

Modernizácia priestoru pod strechou, to je príležitosť posunúť bývanie na kvalitatívne vyššiu úroveň. Vytvoríte si zdravé vnútorné prostredie, plné denného svetla a čerstvého vzduchu. Špeciálna akcia, vám to zabezpečí pri kúpu strešných okien a ich doplnkov, ktoré v tomto období prebieha v spoločnosti Velux.

Viete o tom, že Európania trávia v interiéri až 90 % svojho času ?

Preto je dôležité, aby ste sa tu cítili príjemne, čo vám zabezpečia správne zvolené strešné okná, ktoré presvetlia interiér denným svetlom a privedú dostatok čerstvého vzduchu.

Vplyv svetla na zdravie:

Dlhodobo sa skúma vplyv denného svetla a čerstvého vzduchu na ľudský organizmus. Rôzne štúdie potvrdzujú, že tieto dva faktory pozitívne ovplyvňujú fyzický výkon, psychickú pohodu i koncentráciu človeka.

Z hľadiska ľudského zdravia je významná adekvátna expozícia  dennému svetlu, a to konkrétne to, či sme mu vystavení v optimálnej miere a v správnom čase. Inak môže dôjsť k narušeniu tzv. cirkadiánnych rytmov. To môže mať za následok nespavosť, únavu, zmeny v metabolizme a imunite, ba dokonca aj poruchy nálady,“ vysvetľuje MUDr. Richard Imrich, DrSc. zo Slovenskej akadémie vied.

Denné svetlo má veľký význam aj pre zdravý vývoj detí. Výskumy VELUX poukazujú na študijné schopnosti a koncentrácia u detí, ktoré narastajú až o 15 %, ak vyrastajú v zdravom vnútornom prostredí plnom denného svetla.

Renovácia je cestou k úspore energií

Modernizovať podkrovie, to sú aj praktické dôvody. Vytvoríte si ďalší obytný priestor, regulujete spotrebu energií v interiéri vďaka správnemu osvetleniu.

Investor vám zabezpečí optimálne presvetlenie interiéru podľa hodnôt odporúčaných platnou legislatívou STN 73 05080-1 Denné osvetlenie, môže sa v rodinnom dome znížiť energia na svietenie približne až o 30 %.

Riešenie pre každého

Spoločnosť VELUX ponúka riešenia modernizácie priestoru pod strechou bez ohľadu na to, či ide o kompletnú rekonštrukciu spojenú s výmenou strešných okien alebo doplnenie tieniacich doplnkov.

Produktové portfólio značky VELUX ponúka finančne dostupné riešenie pre všetkých zákazníkov našej spoločnosti. Je natoľko variabilné, že každý zákazník si môže vybrať to pravé okno, ku ktorému mu ponúkame prvotriedny zákaznícky servis a záruku kvality. Tú sme predĺžili až na obdobie pätnástich rokov,“

hovorí Dagmar Plevačová, generálna riaditeľka spoločnosti VELUX pre Českú a Slovenskú republiku.

Jednoduchšia cesta k zdravému bývaniu

VELUX prichádza s výnimočnou akciou, ktorá zákazníkovi uľahčí nielen rozhodovanie o modernizácii priestoru pod strechou, ale aj jej samotnú rekonštrukciu.

Akcia platí na výrobky zakúpené v období od 15. apríla do 15. júna 2016. Zákazníci si ju môžu uplatniť do 30. júna 2016.

Pri kúpe výrobkov VELUX, spoločnosť vráti koncovému zákazníkovi istú sumu, ktorá závisí od zaradenia do produktových kategórií. Napríklad v prípade kúpy diaľkovo ovládanej vonkajšej rolety získa zákazník späť až 50 €.

Na podporu akcie vytvorila spoločnosť VELUX na svojom webe špeciálnu podstránku – velux.sk/zdravebyvanie. Prináša tipy a praktické ukážky, ako vytvoriť zdravú domácnosť.

Akciová ponuka sa vzťahuje na strešné okná z triedy Štandard Plus a Premium a tiež na strešné okná vybavené systémom diaľkového ovládania VELUX INTEGRA® a SOLAR. Súčasťou akčnej ponuky sú tiež diaľkovo ovládané vonkajšie rolety. Všetky informácie o akcii možno nájsť na podstránke www.velux.sk/akcia.

Vizualizácia rekonštrukcie pre víťaza

Ak investor premýšľa nad rekonštrukciou podkrovia a nevie si predstaviť, ako ho zrekonštruovať, pomôžu mu architekti VELUX.

Nová podstránka spoločnosti www.velux.sk/zdravebyvanie ponúka od možnosť poslať pôdorys a fotografiu svojho podkrovia odborníkom zo spoločnosti VELUX. Tí následne – každých 14 dní – vyberú jedného víťaza, pre ktorého spracujú vizualizáciu moderného podkrovia po rekonštrukcii. Poodhalia tak skrytý potenciál pôvodného priestoru.

Praktická aplikácia do telefónu

Aplikácia pre smartfóny a tablety LUXMETER pomôže rýchlo a jednoducho zmerať svetelné podmienky v interiéri alebo priamo na stavbe. Aplikácia zároveň hneď ukáže, pre aký priestor sa daná úroveň presvetlenia hodí a aké sú odporúčané hodnoty pre konkrétnu miestnosť. Každý si tak môže overiť, či sa interiér podarilo dostatočne presvetliť.