Kaviareň s umeleckými cukrovinkami v srdci Bratislavy.

Na jar 2016 uzrela svetlo sveta kaviareň a cukráreň Art Cakes Cafe. Za prevádzkou na Hurbanovom námestí v Bratislave stojí renomovaná umelecká cukrárka Petra Zváčová Tóthová. Denne ponúka čerstvé dobroty od cheesecakeov cez bratislavské rožky, cupcake-y, rôzne krémy až po slané quiche.

Všetky cukrovinky vznikajú každý deň priamo na mieste – Petra má totiž v útrobách kaviarne svoju výrobňu, kde okrem zásob pre hostí naďalej pečie luxusné svadobné či narodeninové torty pod svojou značkou Art Cakes. „Veľa som toho precestovala a absolvovala som kurzy po celom svete. Práve medzinárodnosť chceme vniesť aj do ponuky kaviarne, nezabúdame však ani na naše slovenské korene. Stavili sme pritom na kvalitu, nie na kvantitu. Do ponuky sme zaradili okrem dezertov aj limonády z rôznych kútov sveta, kvalitnú kávu, výberové čaje či čokoládu,“ prezradila o novom koncepte. „Medzi našimi cukrovinkami okrem osvedčenej klasiky vždy nájdete aj špeciality, ktoré odrážajú aktuálne novinky a prinášajú zaujímavé ingrediencie,“ doplnila Petra Zváčová Tóthová.

Petra sa snaží vo svojej práci premieňať cukrárstvo na umenie. Pri príprave exkluzívnych dezertov využíva najnovšie trendy, ktoré sa naučila u špičkových, svetovo uznávaných expertov z odboru. V Anglicku získala titul Master PME za prácu s cukrovými hmotami, kráľovskú polevu a ručne modelované kvety z cukru. Tie sú Petrinou špecializáciou, ktorej sa učila pod dohľadom renomovaného autora Tonyho Warrena.

Umenie dokonalých cukrových kvetov študovala aj priamo u uznávaného Alana Dunna. Zároveň sa naučila aj techniku Lamberth, ktorou bola zdobená ja kráľovská torta princa Williama a Kate. Absolvovala tiež kurz u Peggy Porschen, ktorá má závideniahodný zoznam klientov, vrátane mnohých celebrít, kráľovskej rodiny a členov vysokej spoločnosti, okrem iných Kate Moss, Eltona Johna, Stellu McCartney, Antonyho Hopkinsa, Stinga, Gwyneth Paltrow či Madonnu. U autorky kníh a držiteľky britského titulu Best Wedding Cake designer za rok 2012 Zoe Clark sa Petra naučila tajomstvám a umeniu svadobných tort.

Petrin elegantný štýl pečenia a zdobenia, odbornosť a dlhoročné skúsenosti odzrkadľuje okrem dennej ponuky aj interiér. Vo veľkých 3D rámoch môžu návštevníci naživo vidieť ukážky jej sladkých umeleckých diel. Dominuje kráľovská biela a zlatá, ktorá nie je prítomná len pri stoloch, stoličkách, bare či dekore, ale aj v detailoch ako sú šálky alebo hrnčeky. Zaujímavosťou je aj špeciálne podávaný teplý aj ľadový čaj, ku ktorému hostia dostanú presýpacie hodiny k dokonalému vylúhovaniu a poschodový servis s ľadom, bylinkami a ovocím.

Všetky novinky a dobroty z Art Cakes Cafe pravidelne pribúdajú na stránke www.artcakes.sk alebo na Facebooku www.facebook.com/artcakes.sk.