Samsung odhalil na veľtrhu MCE 2016 v Miláne inovatívne klimatizačné technológie pre európsky trh.

Spoločnosť Samsung predstavila na veľtrhu MCE (Mostra Convegno Expocomfort) novú klimatizačnú jednotku 360 Cassette, DVM Chiller, novú generáciu DVM S 30HP a novú vonkajšiu VRF jednotku DVM S Eco 14HP. Tieto inovované klimatizačné zariadenia úplne menia spôsob klimatizovania priestorov vďaka svojej energetickej úspornosti, vyššiemu výkonu, optimálnemu využitiu priestoru a vyššej rýchlosti chladenia.

Návštevníci veľtrhu sa mohli s klimatizačnými novinkami Samsung zoznámiť pri stánku s celkovou rozlohou 800 m², ktorá je rozdelená do štyroch rôznych oblastí: retail, hotely, domácnosti a kancelária. Súčasťou expozície Samsung je aj ukážka začlenenia Internetu vecí (IoT) do prostredia obytných priestorov.

Samsung taktiež získal Ocenenie za efektívnosť a inovácie 2016 (Efficiency & Innovation Path 2016), ktoré oceňuje úsilie spoločností v oblasti výskumu, inovácií a efektívneho využívania energií.

Dva zo štyroch produktov Samsung získali prestížne ocenenie za svoje výnimočné spracovanie.

  • Ocenenie za efektívnosť a inovácie: Samsung 360 Cassette a Samsung DM Chiller
  • Ocenenie za efektívnosť a inovácie, Beyond Class A: Samsung DVM S 30HP a Samsung 8-pólový invertor (UG9AJ3090FER) Nová Samsung 360 CassetteNový dizajn jednotky s názvom 360 Cassette úplne mení prúdenie vzduchu. Unikátny a revolučný ventilátor klimatizačnej jednotky formuje vzduch do kompletného horizontálneho prúdenia, pričom vytvára vrstvy chladeného vzduchu. Cirkulujúca vzduchová vlna neustále ovplyvňuje teplotu v miestnosti a poskytuje rovnomernú distribúciu vzduchu do všetkých smerov (360°). Riadenie bezlopatkového ventilátora zabezpečuje rýchle a pohodlné chladenie bez chladného prievanu. Pritom pracuje so 100% objemom vzduchu, zatiaľ čo tradičné štvorcestné kazetové jednotky majú úbytok vzduchového výkonu až 25 %. Výsledná rýchlosť chladenia vzrástla o 34 %.360 Cassette kombinuje revolučný výkon s elegantným dizajnom, ktorý vytvorí súlad s každým prostredím. Jednotka disponuje štýlovým panelom a intuitívnym displejom, ktorý užívateľom umožňuje meniť prúdenie vzduchu v závislosti na preferenciách. Užívatelia si môžu vybrať z troch typov nastavenia vrátane horizontálneho, vertikálneho a špeciálne oddeleného prúdenia vzduchu pre konkrétny priestor.Klimatizačné zariadenie môže byť integrované do stropu alebo zavesené na stene a ponúka jedinečnú flexibilitu. Navyše dokonale ladí so štýlom miestnosti. Okrem toho môžu používatelia ovládať klimatizáciu prostredníctvom kruhového diaľkového ovládača so samostatným tlačidlom pre komfortné chladenie. Technológia Samsung Virus Doctor vzduch čistí od prachu, alergénov, vírusov i baktérií.

Nová generácia vysoko výkonného systému VRF: Samsung DVM S 30HP.

Nová DVM S 30 HP prináša vyššiu účinnosť a výkon. Samsung DVM S 30 HP kombinuje DVM S s prelomovou inováciou pre vyšší výkon, účinnosť a spoľahlivosť.

Disponuje množstvom revolučných funkcií, ktoré zvyšujú výkon vrátane nového Super invertorového špirálového kompresora s technológiou Flash Injection a optimalizovaného umiestnenia bypass ventilu, ktorý zvyšuje vykurovací výkon o 29 percent.

Novo pridaný hybridný tepelný výmenník zvyšuje plochu pre tepelnú výmenu, zatiaľ čo optimalizované riadenie chladiva zvyšuje účinnosť o 10 %. Nový oválny difuzér zároveň zlepšuje dráhu prúdenia vzduchu a zvyšuje jeho rýchlosť o 17 percent.

Samsung DVM S 30HP taktiež spĺňa prísne normy vďaka inovovanému systému detekcie úniku chladiva. Akonáhle je detegovaný únik chladiva v systéme, jednotka začne prečerpávať chladivo, uzavrie všetky ventily a chladivo sa izoluje v jednotke.

DVM S Eco 14HP: nová vonkajšia VRF jednotka.

DVM S Eco 14HP je nová VRF vonkajšia jednotka, ktorá predstavuje kompaktné riešenia pre bytové domy a kancelárske budovy.

Vyšší výkon Samsung DVM S Eco 14 HP spĺňa rastúci dopyt po kompaktnejších vonkajších jednotkách, ktoré dokážu znížiť náklady na distribúciu a inštaláciu väčšieho počtu jednotiek v budovách s viacerými miestnosťami.

Nová klimatizácia DVM S Eco 14HP je vybavená invertorovým špirálovým kompresorom a vlnitými lopatkami, ktoré zvyšujú tepelný výkon o 20 % a prúdenie vzduchu o 10 % v porovnaní s klasickými VRF vonkajšími jednotkami.

Vďaka vyššiemu výkonu DVM S Eco (max 14HP) je jediná vonkajšia jednotka schopná zabezpečiť klimatizáciu celého bytového alebo kancelárskeho objektu. Všetky priestory sú klimatizované novou klimatizačnou jednotkou, ktorá poskytuje maximálnu dĺžku potrubia až 160 metrov a prevýšenie až 50 metrov. Šírka samotnej vonkajšej jednotky DVM S Eco 14HP je menej ako meter (940 mm), lepšie teda využíva priestor a umožňuje jednoduchú inštaláciu (potrubie je možné pripojiť zo štyroch strán).

Vysoko energeticky úsporný DVM Chiller.

Nový DVM Chiller je výkonný systém, ktorý kombinuje vzduchom chladenú chladiacu jednotku s premenlivým prietokom chladiva do kompaktného celku.

DVM Chiller je odpoveďou na rastúci dopyt po vodných chladiacich systémoch po sprísnení predpisov EÚ týkajúcich sa úrovní F-plynov. Samsung predstavuje vzduchom chladenú chladiacu jednotku, ktorá ponúka vyššiu energetickú účinnosť a jednoduché použitie v inovatívnom kompaktnom dizajne.

Značným znížením objemu chladiva v systéme oproti konvenčným zariadeniam spĺňa Samsung DVM Chiller nielen súčasné európske normy, ale zodpovedá aj novým limitom, ktoré sa budú uplatňovať od roku 2018 (35 % objemu).

Revolučný DVM Chiller je vybavený BLDC invertorovým špirálovým kompresorom s technológiou Flash Injection, ktorý zabezpečuje viac ako 75 % vykurovacieho výkonu pri vonkajšej teplote -20 °C a vyššiu úsporu energie. DVM Chiller umožní užívateľom ročne znížiť prevádzkové náklady o 36 až 50 % v porovnaní s bežnými chladiacimi jednotkami.

Samsung DVM Chiller môže zároveň fungovať aj ako zdroj vykurovania a zdroj ľadovej vody vďaka zásobníku ľadu so zabudovaným snímačom tlaku a teploty, ktorý chráni zariadenie pred poškodením mrazom.

Prvýkrát s využitím 8 pólového motora.

Nový rad klimatizácií Samsung je vyvinutý s dôrazom na nižšiu spotrebu energie a produkciu mimoriadne príjemného vzduchového prúdenia. Ako prvý na svete je vybavený pokročilou technológiou vo forme osempólového motora, ktorý je súčasťou digitálneho invertorového kompresora. Vďaka tomu zabezpečuje až o 48 % rýchlejší chladiaci výkon pri súčasnom znížení spotreby energie o 68 %* v porovnaní s konvenčnými klimatizáciami.

* Na základe interného testovania spoločnosti Samsung.